Karsta Azerbaycan ile müşterek tatbikat sürüyor

Azerbaycan ile müşterek icra edilen Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı Karsta sürüyor.


Gündem 11.02.2021 15:30:00 0
Karsta Azerbaycan ile müşterek tatbikat sürüyor

KARS (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karsta Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatının "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanovu ve kuvvet komutanlarının da hazır bulunduğu tatbikatta bin 268 personel, 190 araç ile 218 farklı cins ve çapta silah yer alırken, tatbikatlarda gerçek silah ve mühimmat kullanıldı.  

İlk olarak Esas Komuta Yeri’ne geçen Akar ve Hasanov,  tatbikata ilişkin bilgi aldı. Analiz Grubu Başkanı tarafından tatbikatın durum özetine yönelik yapılan bilgilendirmenin ardından Akar, Hasanov yeni nesil üniteleri inceledi. 1 numaralı seyir yerine geçen Akar, Hasanov ve Komutanlar, bu bölgede gerçekleştirilen hava hücum harekatını da takip etti.

Akar ve Hasanov başta olmak üzere tatbikata katılan personelin taktığı Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının motiflerini taşıyan maskeler dikkat çekti.




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”