Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti


Gündem 2.07.2021 09:00:00 0
Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti

Türk sinemasının en önemli isimlerinden yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti.

İSTANBUL (İGFA) - Türk sinemasının devlerinden Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti.Canlandırdığı karakterlerle sinema tarihimizde derin izler ve güzel hatıralar bırakan Tibetin ölüm haberi sevenlerini üzdü. Tibet için, siyasiler de başsağlığı mesajları paylaştı.

Ankarada 1938de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılar yaptı. Oynadığı, yönettiği, senaryolarını yazdığı filmleri Yeşilçam klasikleri arasına giren usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Tibet, 1961 yılında Ankaranın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesinin kurucuları arasında yer aldı. Yeşilçamda bir çok filme imza atan Tibet, son olarak 2006da "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" ve "Amerikalılar Karadenizde 2" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.


Şarkikaraağaç bu kışı doğalgazla geçirecek Isparta’nın merkeze en uzak ilçelerinden birisi olan Şarkikaraağaç ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor.
Prof. Dr. Orhan Değer: Arı havasını hastalarda deneyeceğiz Antalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı'nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda sağlıklı yaşama dair önemli paylaşımlar
BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi