Kayseri Büyükşehirin şiir yarışmasına yoğun ilgi


Gündem 26.10.2021 09:00:00 0
Kayseri Büyükşehirin şiir yarışmasına yoğun ilgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl Şair Yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına düzenlediği geleneksel şiir yarışmasına bin 270 kişi katıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel şiir yarışmasının dördüncüsü, 1872 yılında Kayseri Mevlevihanesi'nde dünyaya gelen, son dönem Osmanlı Mevlevilerinden olan, Arap, Fars ve Türk edebiyatı konusunda derin bilgisi bulunan ve devrinde Türkçeyi en iyi bilenler arasında yer alan Şair Yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına düzenlendi. Şiir yarışması ilan edildiği günden bu yana yoğun ilgi gördü. Sanat ve şiir severlerin birbirinden kıymetli eserlerinin olduğu şiir yarışmasında başvurular sona erdi. Yarışmaya bin 270 kişi katılım gösterdi.  

TOPLAM ÖDÜL 18 BİN TL

Yapılacak değerlendirmenin ardından ‘serbest’ konulu şiir yarışmasının birincisine 6 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 4 bin TL, mansiyona layık görülen 3 esere ise 1000’er TL para ödülü verilecek. Yarışmacılara teşvik amacı ile dağıtılacak toplam ödül ise 18 bin TL olarak gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi şiir yarışmalarının birincisi Âşık Seyrani, ikincisi Yaman Dede ve üçüncüsü de Kadı Burhanettin anısına düzenlenmişti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı