Kayseri’de ekoturizm değerlendirme toplantısı yapıldı


Gündem 12.06.2021 08:00:00 0
Kayseri’de ekoturizm değerlendirme toplantısı yapıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr.Şükrü Dursun başkanlığında ekoturizm ile ilgili yapılan toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanı Gürcan Senem, Kaytid Başkanı Serdar Sarıçam, Tursab Kayseri Temsilcisi, Kadın Girişimciler Derneği Temsilcisi, Oran Kalkınma Ajansı Temsilcisi, Kayseri’nin önde gelen turizmcileri ve otel yöneticileri katıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun; “Doğaya dayalı yeşil turizm olarak nitelendirdiğimiz ekoturizminde İlimizde bulunan doğal güzelliklerin tanıtımını yaparken, hem çevreyi korumak hemde çevrede yaşayan halkın refahını gözetmek zorundayız. Ekoturizmini amacına uygun sürdürülebilirliğini sağladığımız taktirde hassas olan ekosistemlerin korunmasını, bölge çevresinde ve içerinde yaşayan halkın sosyoekonomik gelişmesine de katkıda bulunmuş oluruz. İlimizde bulunan yerel kaynakların kullanımını ve tanıtımını en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

Toplantıda Kayseride hayata geçirmek ve turizme entegre etmek için atılacak adımlara yönelik bir sunum da gerçekleştirilirken, ekoturizmi daha geniş kitlelere tanıtma ve daha iyi geliştirme konusunda görüş birliğine varıldı.


Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı
Başkan Zeyrek sözünü tuttu Başkan Zeyrek sözünü tuttu
Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva