Kayseri’den yükselen ‘kadın cinayetleri dursun’ isyanı


Gündem 23.05.2021 09:30:00 0
Kayseri’den yükselen ‘kadın cinayetleri dursun’ isyanı

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kayserinin Talas ilçesinde bir erkek tarafından öldürülen Arife Nur Sarıoğlunun acısını yaşadıklarını belirtti. Bireysel silahlanmanın bu kadar olmaması gerektiğini belirten Dr. Sema Karaoğlu, "Kadınları yaşatmak için adımlar atılsın ve kadın cinayetlerinin önüne geçilsin" dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Bir kadın daha vahşi bir cinayete kurban gitti. 26 yaşındaki Arife Nur Sarıoğlu, bir erkek tarafından vahşice bir yöntemle hayattan koparıldı. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da bu duruma tepki gösterdi.Yazılı bir açıklama yapan Dr. Karaoğlu, "Maalesef  hemen hemen her gün kadına yönelik, taciz, tecavüz, öteleme, küçük görme gibi haberler alıyoruz. Bunların en korkuncu ise maalesef cinayet haberleri. Yine bir kardeşimiz, evladımız sapkın birinin vahşice kurbanı oldu ve vahşice bir yöntemle öldürüldü. Canımız yandı. Kelimeler yetmez  gencecik yaşında hayattan kopartılan kızımızın acısını anlatmaya" dedi.

Devletin birinci görevinin insanların yaşam hakkını garanti altına almak olduğunu kaydeden Dr. Karaoğlu, "İnsanların içinde ise kadına yönelik mutlaka pozitif ayrımcılığın var olması gerekir. Biz ısrarla İstanbul Sözleşmesi yaşatır haykırışları yaparken; erkek egemen yöneticilerimiz, tek taraflı ve hiçbir Kadın STKsına danışmadan İstanbul Sözleşmesini tek kişinin imzası ile kaldırdı. İstanbul Sözleşmesi her ne kadar tam ve etkin şekilde uygulanmadıysa da sözleşmenin var olduğu haliyle dahi şiddetle mücadeleye katkısının olduğu bir gerçekti" diye konuştu.

Dr. Sema Karaoğlu, Arife Nur Sarıoğlu cinayetinde silah kullanıldığını da hatırlatarak bireysel silahlanmaya karşı önlem alınmasını istedi. 2019 ve 2020 verilerinde kadınların yüzde 50ye yakınının bireysel silahlar sonucu öldürüldüğünü belirten Dr. Karaoğlu, "Bireysel silahlanma bu kadar kolay edinilmemeli. Silah edinme hakkı ve kullanımının yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Parası olan ve sadece vergisini ödeyebilecek herkes silah sahibi olmamalı. Hatta  internetten bir tıkla silah alımının  mutlaka önlenmesi gerekir" dedi.


Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!
Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser