Kayseri Hacılarda kiracı esnafa destek kararı

Kayseriye bağlı Hacılar ilçesinde Belediye Meclisi, pandemide olumsuz etkilenen kiracı olan ilçe esnafına indirim ve pazarcı esnafından da bedel alınmamasını oybirliği ile kabul etti.


Gündem 3.02.2021 15:59:00 0
Kayseri Hacılarda kiracı esnafa destek kararı

KAYSERİ (İGFA) - Kayseride Hacılar Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Pandemiden etkilenen ilçe esnafına yönelik İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda destek kararının da alındığı Hacılarda, belediye kiracılarına yüzde 20 indirim, pazarcı esnaftan ise işgaliye ücreti alınmamasını kararlaştırıldı.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, geçen yıl Mart ayından bu yana dünyada ve Türkiyede pandemi sürecinin devam ettiğini anımsatarak, "Kira alacakları ile ilgili olarak da yılbaşı itibariyle 2 yılda bir kira ihalesi yapıyoruz. Bu iki yıllık kiralarda biz yasanın öngördüğü ölçüde artışları yapıyoruz. Hacılar Belediyesi olarak pandemi sürecinde kapalı kalan, verimi düşen işyerlerimiz oldu. Bu bağlamda toplamda yüzde 20 indirim yaparak kiracılarımızdan bedel alınmaması talebimiz oy birliğiyle kabul edilmiştir" dedi.  
Bu arada pazarcı esnafa da destek olmak adına pazarcı esnaftan da ücret almayacaklarını vurgulayan Başkan Özdoğan, "İlçemize kayıtlı 38 pazarcı esnafımız var ama 26 kişinin aktif olduğunu biliyoruz. Belediye olarak esnafımıza pandemi dolayısıyla bir desteğimiz olsun istedik. Pandemi sürecinde mağdur olan esnafımızdan ücret alınmaması konusu da oybirliği ile kabul edilmiştir" dedi.  


Mesut Kocagöz için Kepez Belediyesi önünde oturma eylemi yaptılar Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutukluğuna son verilmesi için CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Kepez Gençlik Kolları Başkanı Semih Kocabaş, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar Kepez Belediye binası ö
Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla
SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM! SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM!
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu