Gündem

Gündem Haberleri

Kayseri’nin maharetli elleri


Gündem 6.07.2021 09:00:00 0
Kayseri’nin maharetli elleri

Kayseriye bağlı Talas’ın tarihi Harman Meydanı’nda Talas Belediyesi ile Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde başlatılan ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Pandemi tedbirleri kapsamında cumartesi günleri açılan pazar, yasakların kalkmasıyla birlikte yeniden her ayın 1. ve 3. pazar günü kurulmaya başladı. Kayserinin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje kapsamında ev hanımlarının el emeği ürünlerini sergilediği, ilçenin tarihi güzelliklerini barından Harman Mahallesi Meydanı’na kurulan Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, pandemi tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte yeniden Pazar günleri halka buluşmaya başladı.  El işi tekstil ürünlerinden ahşap ürünlerine, ev yemeklerinden, süs eşyalarına kadar pek çok el emeği ürünü bünyesinde barındıran pazar, 70’in üzerinde üreticinin her hafta ürünlerini vatandaşlarla bu stantlarda buluşturmasına imkan sağlıyor. 

“PAZAR SAYESİNDE HOBİMİZ OLDU”

Pazarı gezen ziyaretçiler oldukça güzel ürünlerle karşılaştıklarını ifade ederek Kayserinin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Belediyenin bu konuda çok güzle bir işe imza attığını ifade eden bir vatandaş, pazardan yiyeceklerden ev eşyalarına kadar çeşitli ürünlerin burada üreticiden direkt halka ulaştığını ve fiyatlarının da makul olduğunu belirterek bu pazarın açılmasını sağlayan Başkan Yalçın’a teşekkür etti. Pazarda stant açan üreticiler de ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi.


Bursa Büyükşehir'de yaz stajı başvuruları alınıyor Bursa Büyükşehir'de yaz stajı başvuruları alınıyor
Nilüferli karateciler madalyalarla döndü Nilüferli karateciler madalyalarla döndü
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada