Gündem

Gündem Haberleri

Kayseri protokolünden Koramaz turu


Gündem 5.11.2021 18:00:00 0
Kayseri protokolünden Koramaz turu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğa harikası Koramaz Vadisi’nin tanıtımına yönelik çalışmalar kapsamında bu kez Kapadokya bölgesindeki turizm acentelerinin yetkilileri ve tur operatörleri ile bir araya geldi. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, misafirleri ile Koramaz Vadisi gezintisi yaptı.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Ağırnas Belediyesi Cumhuriyet Kıraathanesi’nde bölge sakinleri ile bir araya geldi.

Büyükkılıç, bölgede turizme yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, "Burada tarihi eserlerin restorasyonları ile ilgili, Mimar Sinan’ımızı ön plana çıkaracak çalışmalar ile ilgili, sizlerin de destekleriyle Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınan Koramaz Vadimizin kalıcı olması için de üniversitemiz ve 8 muhtar ile bu bölgede çalışmaları başlattık. Kültepe Kaniş Karum kazıların yapıldığı önemli bir merkez, bütün bu güzellikleri insanlığın hizmetine sunacağız” dedi.

Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın, kente gelen 10 Kapadokya Turizm Acentesi, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile birlikte Koramaz Vadisi’ni gezdi.

Büyük Bürüngüz’deki yer altı şehrinin de henüz insanlığın hizmetine sunulmamış belki de Türkiye’de en önemli en büyük, en uzun yer altı şehirlerinden olduğunu kaydeden Büyükkılıç, "Kayseri tarih fışkırıyor, Kültepe Kaniş Karum da Koramaz Vadisi’nin devamındaki önemli bir destinasyon bölgemiz, onunla ilgili de değişik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da, Koramaz Vadisi’nin tanıtımı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin çabaları için kendilerine teşekkür etti.

Ağırnas Mahalle Muhtarı Muharrem Uzun da projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 


Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı
Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı
Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok! Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı Bursa'da Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı