Kayseri Talasta Erasmus hareketliliği


Gündem 13.11.2021 11:30:00 0
Kayseri Talasta Erasmus hareketliliği

Erasmus Plus Ka204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklı Projesi kapsamında Talas’ta bulunan Avrupalı öğretmenler, ilçeye ve tarihi yapılara hayran kaldı.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri'nin Talas ilçesine Şehit Resul Erdal Halk Eğitim Merkezi’nin ortak olduğu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen dil, matematik ve müzik becerilerinin uyumu konulu Avrupa Birliği projesi kapsamında ilçeye gelen İspanya, Polonya ve Yunanistan’dan 15 eğitimci, Talas’ın doğal güzellikleri ile restore edilerek turizme kazandırılan tarihi mekanlarını gezdi.

Talas Belediyesi’nin desteği ile kültürel ve sosyal anlamda da yöreyi tanıma fırsatı bulan yabancı eğitimciler, Yaman Dede Camii, Ali Saip Paşa Caddesi ve diğer tarihi yerlerin ardından son olarak Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Beş gün ilçede kalacak olan eğitimci heyetten İspanyol kadın öğretmen Olalla Moya, “Talas’ı gün boyu gezme fırsatı bulduk. Çok beğendik. Hem geleneksel hem de modern birçok şeyi gördük. Özellikle tarihi koruma anlamında yapılan çalışmalar çok hoşuma gitti.” dedi.


HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Havsa’da göçmen kaçakçılarına operasyon! Havsa’da göçmen kaçakçılarına operasyon!
BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi
Kocaeli'de korsan servis denetimi Kocaeli'de korsan servis denetimi
Marmarabirlik son dilim ödemeleri yapacak Marmarabirlik son dilim ödemeleri yapacak