Kayseri’ye ‘uygarlık’ ödülü


Gündem 28.06.2021 09:30:00 0
Kayseri’ye ‘uygarlık’ ödülü

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde müzeler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kadim kent Kayseri, İstanbul’dan ‘Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ ile ödül aldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) Meclisi Olağan 1’nci toplantısında Encümen üyeliğine yeniden seçildi. Toplantının ardından Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği “Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni’nde ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi ile Kent Tarihi Müzeleri kategorisinde ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği (TKB) Meclisi Olağan 1’nci toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.

Toplantıya, Kayserispor Olağan Genel Kurulu dolayısıyla Başkan Büyükkılıç katılmazken, Kayseri adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Emine Timuçin, Kasım Balcı, Ahmet Emirbaşoğlu katıldı. Başkan Büyükkılıç, (TKB) Meclisi Olağan 1’nci toplantısında Encümen üyeliğine yeniden seçildi.  Öte yandan Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Müze Özendirme Yarışmasında” 6 bin yıllık tarihi geçmişi olan, şehrin kimliğini yansıtan, tarihini ve kültürünü anlatan müzeleriyle anılan Kayseri, Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi ile Kent Tarihi Müzeleri kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülü, Başkan Büyükkılıç adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Balcı aldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı