Kayseride 11 arıtma tesisi daha devreye alınacak

Kayseride geçen yıl 8 adet atık su arıtma tesisini işletmeye alan Su ve Kanalizasyon İdaresi KASKİ, bu yıl 11 adet tesisi devreye almaya hazırlıyor.


Gündem 10.02.2021 13:00:00 0
Kayseride 11 arıtma tesisi daha devreye alınacak

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİnin önemli çevre yatırımlarıyla bir çok yeni projeye imza atacaklarını söyledi.  2020 yılında Kayseri genelinde  27,5 milyon TL değerinde 8 adet atıksu arıtma tesisini işletmeye aldıklarını açıklayan Başkan Dr. Büyükkılıç, "İlçelerimize yapılan tesislerin 2’si ileri biyolojik, 6’sı ise biyolojik atık su arıtma tesisidir. KASKİ’miz bu önemli yatırımlara 2021 yılında da devam edecek" dedi. Bu kapsamda yıl içerisinde tamamlanması planlanan 11 adet yeni tesisin olduğunu kaydeden Dr. Büyükkılıç, "Bunun 3’ü ileri biyolojik, 8’i ise biyolojik atıksu  arıtma tesisi olacak. Tesislerin maliyeti ise 28,7 milyon TL olup, iki yılda atıksu arıtma tesislerimize toplamda 56,2 milyon TL yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.


Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu
Keşan'da ölümlü kaza Keşan'da ölümlü kaza
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı
Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı! Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!