Kayseride Etnospor ve Okçuluk Merkezi açılışa gün sayıyor

Kayseride Türkiye’nin en modern tesisi olarak projelendirilen Etnospor ve Okçuluk Merkezi, açılış için gün sayıyor.


Gündem 10.02.2021 11:00:00 0
Kayseride Etnospor ve Okçuluk Merkezi açılışa gün sayıyor

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, spora ve sporcuya verdikleri önem kapsamında şehrin spor altyapısını güçlendirdiklerini  söyledi. Bu alana önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Dr. Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile ilçelere yapılan spor sahaları ve sporculara sağlanan malzeme desteğinin bunun en güzel örnekleri arasında olduğunu belirtti.

Sanayi, ticaret, kültür ve turizm ile anılan Kayseri’nin sportif anlamda da söz sahibi olmasını istediklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en modern Etnospor ve Okçuluk Merkezi inşaatına geçtiğimiz yıl başladıklarını, çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. Merkezin açılışa gün saydığını kaydeden Başkan Büyükkılıç, "Merkezimiz, geleneksel spor branşları Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Kökbörü, Aba Güreşi, Aşık Oyunları, Kuşak Güreşi, Mangala, Mas Güreşi, Şalvar Güreşi, Yabusame, Yağlı Güreş, Yaya Okçuluğu yanında Olimpik Okçuluk, Güreş, Fitness sporlarının da yapılabileceği açık, yarı açık ve kapalı alanları bünyesinde barındırıyor. 44 bin 500 metrekare arsa alanı, 5 bin metrekare toplam kapalı inşaat alanı ve 17 bin metrekare toplam açık inşaat alanı içerisinde sosyal tesis, çok amaçlı spor salonu, Atlı Okçuluk Açık Manej, Olimpik Okçuluk Açık ve Kapalı Saha,  açık ve kapalı kültürel-sosyal alanlar, kapalı ve açık Güreş alanları, açık festival çayırı, yem ve malzeme depoları ve tavlalar yer alıyor” diye konuştu.


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor