Kayseride yeni havaalanı terminaline inceleme


Gündem 2.11.2021 10:00:00 0
Kayseride yeni havaalanı terminaline inceleme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile birlikte 8 milyon yolcuya hizmet etmesi hedeflenen ve Kayseri için büyük önem taşıyan Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası çalışmalarını yerinde inceledi.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron Yapım Projesi’nin inşaat çalışmalarını ilk günden bu yana titizlikle takip eden Başkan Büyükkılıç, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile birlikte inşaat çalışmalarında gelinen noktayı yerinde inceleyerek, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Kayseri Müdürü Fatih Türkoğlu, Proje Müdürü Kaan Şengürkan ve Proje Kontrol Sorumlusu Fatih Yıldırım’dan bilgiler aldı.

Başkan Büyükkılıç ve İl Başkanı Çopuroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte iş güvenliği açısından baret ve iş yeleği giyerek, inşaatı gezdi.

İnşaat çalışmalarının son katında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı çalışmalarının harıl harıl devam ettiğini, inşaat oranının yüzde 40’larda olduğunu belirterek, “Binamız önümüzdeki yılsonuna doğru faaliyete geçmiş olacak. Şu anda inşaat oranı yüzde 37-40’larda” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu da, projenin hayata geçmesiyle birlikte Kayseri nüfusunun 5 katı kadar yolcu taşınacağını vurguladı.
 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı