Kayserinin Develi ilçesi cazibe merkezi olacak


Gündem 10.11.2021 17:00:00 0
Kayserinin Develi ilçesi cazibe merkezi olacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte ilçeye yapılacak birbirinden önemli ve vizyon projelerin detaylı bir şekilde ele alındığı toplantı gerçekleştirdi.

KAYSERİ (İGFA)- Meydan Projesi ve Develi'ye yapılacak olan projelerin konuşulduğu toplantı, başkanlık makamında gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve  ekibi ile Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, ilçeye yapılacak projeleri masaya yatırdı. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’in sunum yaptığı toplantıda, ilçenin çehresini değiştirecek projeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. 

Kamuoyunun merakla beklediği Meydan Projesi başta olmak üzere ilçede yapılacak projeler ile ilgili müjdeler veren Başkan Büyükkılıç,  "Kamuoyunun beklentisi haline dönüşen Develi Meydan Projesi’nin inşallah 2022’de ihalesi yapılıyor. Yine üniversitemiz bölgesinde Develi ana terminal binamızın ihalesi de 2022’de yapılıyor. Malumunuz Uzun Çarşı cephe iyileştirme, altyapıyı yeniden değerlendirip hayata geçirme projesi tamamlandı. Aynı zamanda en önemli beklentilerden birisi birinci etap olarak nitelendireceğimiz Çarşı Cami’mizin arka tarafına doğru olan, daha sonraki süreçte ana cadde üzerine devam edecek olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile ilgili de çalışmalarımızı kararlaştırdık, 2022’de inşallah temellerini atacağımıza inanıyorum" dedi.

"DEVELİ'NİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERECEK ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Develi’yi cazibe merkezi haline getirmek için gayretlerinin sürdüğünü vurgulayan Büyükkılıç, "Diğer asfalt çalışmaları ya da millet bahçesi çalışmaları gibi ilçelerimizin mahallelerine yaptığımız hizmetler boyutunda, Develi’mizin beklentisine cevap verecek şekilde çalışmaları sıradan çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Küçük Sanayi bölgesi ile ilgili planlama da meclisimizden geçti. Develi’mizi üniversite şehri, genç dostu öğrenci şehri, daha da yaşanabilir cazibe merkezi olarak gayretlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, uyumlu, çalışkan ve gayretli olan Develi Belediye Başkanı Cabbar ve ekibi ile Büyükşehir Belediyesi ekibine de gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, yapılan çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, "Develi'miz adına gerçekten güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Develi'mizin ihtiyacı olan ve vizyonunu değiştirecek olan, daha da güzel bir Develi haline getirecek olan büyük projelerin görüşmelerini yaptık" dedi. 

 


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu