Kepez, Antalya’nın portakalına sahip çıkıyor


Gündem 5.08.2020 19:34:00 0
Kepez, Antalya’nın portakalına sahip çıkıyor

Kepez Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne, içerisinde 30 ağacın bulunduğu 5 bin m2 büyüklüğünde bir portakal bahçesi kazandırdı. Başkan Tütüncü, “Ağaçları, Kırcamii'nden imara açılan bahçelerden getirdik. Bu ağaçların yok olmasına gönlümüz razı olmadı. Portakal ağaçları, Kepez’de yaşasın, meyvelerini de sevgili çocuklarımız yesin istedik.” dedi.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz.” sloganıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ‘yeşil seferberliği’  projesi kapsamında ilçede meyve bahçeleri oluşturulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, yeşil alan düzenlemesi yapılan 5 bin m2 alana,  30 adet yetişmiş portakal ağacı dikildi. 6703 ile 6705 sokakları arasında kalan araziye, ekilen çimlerin yeşermesiyle ortaya muhteşem bir portakal bahçesi çıktı.


Kepez’e 3 milyon m2’den fazla yeşil alan

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, mahalleye değer kazandıran portakal bahçesini gezdi. Bürokratlarından bahçenin yapımıyla ilgili bilgi alan Başkan Hakan Tütüncü, bölgede bulunan vatandaşların da taleplerini dinledi. Başkan Tütüncü, açıklamasında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne muhteşem bir portakal bahçesi kazandırdıklarını belirterek, “Başlattığımız yeşil seferberliği kapsamında elimizin değdiği her yeri yeşillendirmeye ve ağaçlandırmaya devam ediyoruz. 3 milyon m2’den daha fazla yeşil alan üreten bir belediyeyiz.”  ifadesini kullandı.


Kırcamii’nin portakal ağaçları Kepez’de

Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde toprakla buluşturdukları portakal ağaçlarını, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde imara açılan bahçelerinden getirdiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu portakal ağaçlarının yok olmasına gönlümüz el vermedi. İmara açılan bahçelerdeki portakal ağaçlarını (sahiplerinin de rızasıyla) özenle sökerek, Kepez’in parklarına, meydanlarına, bulvarlarına ve bahçelerine dikiyoruz. İstiyoruz ki, portakal ağaçları yok olmasın ve meyvelerini de çocuklarımız yesin. İlçemizde, portakal bahçeleri oluşturarak,  Antalya’nın önemli bir değeri olan portakal ağacını yaşatmak istiyoruz. İlçemizde yeşil alanların artmasına katkı veren böylesi güzel peyzaj düzenlemeleri oluşturarak, Antalya'nın önemli bir markası olan portakalı sosyal hayatın tam da merkezinde, Mehmet Akif Mahallesi'nde olduğu gibi, apartmanların ortasında yaşatmaya devam edeceğiz.” Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalan ve görsel kirlilik oluşturan 5 bin m2 kamu arazisini, yemyeşil bir bahçe haline getirerek, bölge sakinlerinin çevre kirliliği şikâyetini ortadan kaldırmış oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü