Kepez Belediyesi günlük maske üretimini 8 bine çıkardı


Gündem 8.04.2020 19:34:00 0
Kepez Belediyesi günlük maske üretimini 8 bine çıkardı

Bugüne kadar binlerce  hemşehrisine maske dağıtan Kepez Belediyesi,  daha çok vatandaşını koronavirüs salgınından korumak için  günlük 3 bin adet olan maske üretimini 8 binin üzerine çıkardı.

Kepez Belediyesi, dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ilçesinde yayılmasını önlemek için tüm imkanlarını seferber etti. Virüse karşı alınan önlemleri sosyal alanlarda sıkı şekilde uygulayan Kepez Belediyesi, virüs salgınından korunma da en çok ihtiyaç duyulan maske ve sıvı el dezenfektanını da kendi imkanlarıyla tesislerinde üretiyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün  talimatıyla ilk virüs vakasının Türkiye’de görüldüğü tarihten itibaren belediyenin Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (AKMEK), steril maske üretimine başlamıştı.  Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi gönüllülerinin desteği ile AKMEK’in dikiş nakış atölyelerinde öğretmenler, kursiyerler ve gönüllü kadınlar tarafından günde 3 bine yakın maske üretiliyordu.

Tütüncü’den gönüllü kadınlara maske teşekkürü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında  pazar yerleri,  şehir içi ulaşım araçları ile market gibi toplu alanlarda maske takma zorunluluğunun getirilmesinden sonra AKMEK,  artan talebi karşılayabilmek için günlük maske üretim rakamını artırdı.  Başkan Hakan Tütüncü,  bu gelişmeyle ilgili sosyal medya kanallarından şu paylaşımı yaptı: “22 Mart'tan bu yana maske üretimine gece gündüz devam eden meslek edindirme kurslarımız olan AKMEK'in idarecilerine, öğretmenlerine, kursiyerlerine ve Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi’mizin gönüllülerine çok teşekkürler. Burada günlük üretim kapasitemizi 8 binin üzerine çıkardık.”

 Belediye Sağlık Merkezi’nde maskeler steril hale getiriliyor

AKMEK gönüllülerinin diktiği maskeler, daha sonra  Belediye Sağlık Merkezi’nde 25 Mart tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığından alınan yetki ile  üretilen  dezenfektan ile  steril hale getiriliyor. Ardından steril maskeler hijyenik olarak paketlenerek Kepezliler’in kullanımına sunuluyor.

Tütüncü, kapı kapı dolaşarak maske dağıtıyor

Kepezliler, steril maskeleri belediye iletişim merkezinin  0555 024 07 07  nolu whatsapp hattından talep edebiliyor. Kepez Belediyesi de kurduğu 40 kişilik ekiple talep edilen maskeleri, evlere giderek vatandaşlara teslim ediyor. Kapı kapı dolaşarak hemşehrilerine steril maske ve el dezenfektanı veren  Başkan Hakan Tütüncü, “Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Gönül gönüle olunca her zorluğun üstesinden geliriz biz.. İnanıyoruz.” dedi. Kepez Belediyesi, pazar yerlerinde de maske dağıtımını aralıksız sürdürüyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma
Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı? Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı?
Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!