KEPEZ BELEDİYESİ ORMAN ÇİFTLİĞİNİ EKİME HAZIRLIYOR


Yaşam 14.09.2020 14:27:00 0
KEPEZ BELEDİYESİ ORMAN ÇİFTLİĞİNİ EKİME HAZIRLIYOR

Kepez Belediyesi, 200 dönümden oluşan Antalya Orman Çiftliği’nin tarlalarını ekime hazırlıyor.  Ekim sezonunda çiftliğin toprağı, buğday tohumuyla buluşacak.

Kepez Belediyesi, tarımsal üretime katkı ve farkındalık sağlamak amacıyla Kirişçiler bölgesinde 180 dönümlük arazi üzerinde Antalya Orman Çiftliği kuruyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “yaşayan, üreten ve ürettiklerini hemşehrileriyle paylaşan” bir yer olarak tanımladığı Antalya Orman Çiftliği’nin yapımına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.
İş makineleriyle, çiftliğin tarlaları makiler ve kayalardan temizlenerek, hububat ekimine hazır hale getiriliyor.
Antalya’yı heyecanlandıran projenin mimarı olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, çiftlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Proje alanında yapılan çalışmalar hakkında bürokratlarından bilgi alan Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında bu dönemki en heyecan verici çalışmalarının başında Antalya Orman Çiftliği projesinin geldiğini söyledi.


“Tarımın önemine dikkat çekeceğiz”

 Özellikle son yıllarda tarımın kıymetinin ve değerinin daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Tütüncü, şunları söyledi: “Bu konuda toplumda, kurumlarda, bilim dünyasında, entelektüel camiada çok önemli bir farkındalık meydana geldi. Önemli bir tarım ülkesiyiz. Dolayısıyla tarımdan elimizi, ayağımızı çekemeyiz. Tam tersine bize asrın vermiş olduğu imkânları en güzel şekilde kullanarak, tarıma yeni ufuklar açmak düşer. Bu nedenle Antalya Orman Çiftliği'nin çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Kepez'de, 200 dönüm arazinin üzerine inşa edeceğimiz bu orman çiftliğinde, ilerici bir bakış açısıyla dikkatleri tarıma çekmeyi düşünüyoruz.  Burada tabii ekilebilir alanlarının ne kadar önemli olduğunun da altını çizeceğiz.”

Çiftliğin üretimi Antalya ile paylaşılacak

Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği’nin, üreten, ürettiklerini hemşerileriyle paylaşan, tarımsal üretime dikkat çeken ve yaşayan bir mekân olacağının altını çizdi.
Çiftliği, ekim sezonuna hazırladıklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Şu an 200 dönüm arazinin planlamasını yapıyoruz. Ekim sezonuna çiftliğimizin tarlalarını hazır hale getirmeye yönelik çalışmaları başlattık. Ekim sezonunda çitliğimizde ilk hububat ekimini yapacağız. Sonra o tohumların yeşermesini, olgunlaşmasını ve meyveye durmasını birlikte izleyeceğiz. Daha sonra elde ettiğimiz ürünü hemşehirlerimizde paylaşacağız.” açıklamasını yaptı.


Yaşayan ve eğiten bir çiftlik olacak

Bu projenin Kepez’in tarihine geçeceğinin altını çizen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tabii burada sadece üretim yapılmayacak. Burası yaşayan bir çiftlik olacak. Antalya Orman Çiftliği’nde üreticilere eğitimler de verilecek. Antalya’da tarımla uğraşan ciddi bir nüfus var. Ama bu nüfusun çocuklarının daha bilinçli bir çiftçilik ve üreticilik yapmak gibi bir hedefleri de var. O çocukları hedeflerine bu çiftlikte motive edeceğiz.
Ekmeğimizi, aşımızı büyüten eğitim çalışmalarıyla da Antalya Orman Çiftliği, tarımsal alanda bambaşka bir fonksiyon ifa eden yerel yönetim projesi olacak. Ben inanıyorum ki, bu proje Kepez'in yerel yönetimler tarihine de geçecek önemli projelerinden birisi olacak.
Ekim dönemi geldiğinde tohumu toprakla buluşturacağız. Özel projeler bizi çok heyecanlandırıyor. Yıllar içerisinde Antalya Orman Çiftliği gelişecek, değişecek, güzelleşecek ama mutlaka tarıma farklı bir kapı aralayacak çok özel bir tesis olacak.


“Bu çiftlik yerel yönetim tarihine geçecek”

Burada ne yaptığımızı ve tarıma nasıl bir farkındalık getirdiğimizi şehrimizde paylaşmamız gerekiyor. Bunun için çiftliği cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Çiftlik arazisinin etrafında Döşemealtı ile Kepez ilçelerinin köyleri ve köy yaşantısı var. Çiftliği, köylerin ve köy yaşantısının tam orta yerinde kuruyoruz. Geleneksel mimarisi ile köy meydanını, köy bakkalını, köy çarşısını çiftlikte gösterelim istiyoruz.  Çiftlikte, üreteceğimiz ürünleri ya da çevredeki tarımla uğraşan hemşehrilerimizin ürünlerini satabileceğimiz pazarları da oluşturacağız. Antalya Orman Çiftliği, üreten, yaşayan, ürettiklerini hemşerileri ile paylaşan bir yer olacak. Dolayısıyla bizim çiftliğimiz özel, kamunun kurduğu önemli bir çiftlik olacak. Önemli bir sosyal belediyecilik projesi olarak yerel yönetimler tarihine geçecek önemli bir iş yapıyoruz.
 Antalya Orman Çitliği’nde, ekim alanları, mandıra, ziraat meslek lisesi, meyve bahçeleri, köy sosyal yaşamı ve hobi bahçeleri olacak.

 Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte pamuk, zeytin, narenciye, turfanda, üzüm, hububat, susam üretimi yapılacak. Çiftlikte tropikal meyve bahçeleri, çiçek seraları, botanik park da olacak.


 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı