Yaşam

Yaşam Haberleri

Kepez'de çöp altın oldu


Yaşam 30.08.2020 19:04:00 0
Kepez

ANTALYA Kepez Belediyesi, ilçede çevre kirliliği oluşturan sera bitki atıkları sorununu, kompost üretimi yapan makineyle ortadan kaldırıyor. Yeşil seferberliği kapsamında başlatılan katı atık toplama projesi için geliştirilen bu makine ile 12 ay boyunca sebze, meyve ve kesme çiçek üretiminin
yapıldığı ilçede, günlük 5 ton bitki atığı komposta dönüştürülüyor. Atıklardan üretilen organik gübre de ücretsiz olarak Kepezli çiftçilere veriliyor.

TANITIMI YAPILDI
Bitki atıklarını organik gübreye dönüştüren makinenin tanıtımı, sera üretimin yoğun olarak yapıldığı Gaziler Mahallesi'nde yapıldı. Muhtar ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, organik gübre üretimini, kompost makinesiyle seri hale getirdiklerini açıkladı. Tütüncü, "Türkiye'de bir ilki de gerçekleştiriyoruz. Özellikle Gaziler Mahallesi gibi Kepez'in tarımda öne çıkmış mahallelerinde bu çalışmayı sürdüreceğiz ve geliştireceğiz" dedi. Başkan Tütüncü sembolik olarak tırpan ile sera bitki atığı attı. Mobil olarak kullanabilecek olan kompost makinesi, sera bitki atıklarını Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde ya da sera alanlarında gübre haline getirecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü