Sağlık

Sağlık Haberleri

Kepez’de etkinliklere virüs engeli


Sağlık 14.03.2020 11:15:00 0
Kepez’de etkinliklere virüs engeli

Kepez’de etkinliklere virüs engeli

Kepez Belediyesi, küresel bir tehdit olan korona virüsüne karşı tedbir amaçlı bir dizi önlemler aldı. Alınan önlemler kapsamında; Kepez Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundaki alanlardaki eğitimler ve etkinlikler 22 Mart 2020 tarihine kadar durduruldu.

Küresel bir salgına dönüşen Yeni Koranavirüsü (COVID-19)'nün ülkemizde yayılmaması amacıyla devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda Kepez Belediyesi tarafından da önlemler alındı. Salgının yayılması ihtimaline karşı tedbir mahiyetinde alınan kararlar doğrultusunda; Kepez Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Edindirme Kursları’nın(AKMEK) eğitim faaliyetleri, Belediye’ye ait kreşlerin eğitimleri, müzelerin ziyaretleri, müze, atölye etkinleri ve eğitimleri, Etüt Merkezlerindeki eğitimler, Belediye Kurs Merkezleri ile Üniversite Hazırlık Kursları, Müzik Okulları ile Müzik Kursları, Belediye’nin spor okulları ve Yabancı Diller Akademisi eğitim çalışmaları 22 Mart 2020 tarihine kadar durdurdu.  Sivil Toplum Kuruluşları ve Gönüllü Kuruluşlar ile planlanan her türlü Sosyal ve Kültürel Faaliyetler (Fuar, Festival, Tiyatro, Sinema, Kepezliyim Şehrimi Geziyorum, Engeliniz Engelimizdir, Kadınlar Matinesi, Konserler, Konferans ve Seminerler, Anma Etkinlikleri, Mahalle Etkinlikleri, Kültür Gezileri, Ulusal ve Uluslararası Etkinliklere İştirak Edilmesi, Bilgi, Kültür ve Yarışmalar, açılışlar vb.)  etkinliklerinde 22 Mart 2020 tarihine kadar yapılmaması kararı alındı.

Haksız fiyat artışlarına karşı sıkı denetim uyarısı 2026 yılı için net 28.075 TL olarak açıklanan asgari ücretin ardından, Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışlarına karşı sert bir açıklamada bulundu.
Zindan Mağarası Kapılarını Kış Sezonu İçin Kapattı Aksu Kaymakamlığı’ndan "Hava Koşulları" Nedeniyle Kapatma Kararı
Galerici esnafıyla ortak akıl buluşması Faruk Daşdöner, Galericiler Sitesi esnafıyla bir araya gelerek sektörün sorunları ve beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Batı Akdeniz ihracatının yıldızları ödüllerini aldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği “İhracatın Yıldızları” töreninde, Antalya, Burdur ve Isparta’dan en fazla ihracat yapan 61 firma, 25 farklı kategoride ödüllendirildi.
Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı Küresel ham çelik üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak 140,1 milyon tona gerilerken, Türkiye’nin ham çelik üretimi yüzde 10 artışla 3,3 milyon tona yükseldi.