Sağlık

Sağlık Haberleri

Kepez’de etkinliklere virüs engeli


Sağlık 14.03.2020 11:15:00 0
Kepez’de etkinliklere virüs engeli

Kepez’de etkinliklere virüs engeli

Kepez Belediyesi, küresel bir tehdit olan korona virüsüne karşı tedbir amaçlı bir dizi önlemler aldı. Alınan önlemler kapsamında; Kepez Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundaki alanlardaki eğitimler ve etkinlikler 22 Mart 2020 tarihine kadar durduruldu.

Küresel bir salgına dönüşen Yeni Koranavirüsü (COVID-19)'nün ülkemizde yayılmaması amacıyla devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda Kepez Belediyesi tarafından da önlemler alındı. Salgının yayılması ihtimaline karşı tedbir mahiyetinde alınan kararlar doğrultusunda; Kepez Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Edindirme Kursları’nın(AKMEK) eğitim faaliyetleri, Belediye’ye ait kreşlerin eğitimleri, müzelerin ziyaretleri, müze, atölye etkinleri ve eğitimleri, Etüt Merkezlerindeki eğitimler, Belediye Kurs Merkezleri ile Üniversite Hazırlık Kursları, Müzik Okulları ile Müzik Kursları, Belediye’nin spor okulları ve Yabancı Diller Akademisi eğitim çalışmaları 22 Mart 2020 tarihine kadar durdurdu.  Sivil Toplum Kuruluşları ve Gönüllü Kuruluşlar ile planlanan her türlü Sosyal ve Kültürel Faaliyetler (Fuar, Festival, Tiyatro, Sinema, Kepezliyim Şehrimi Geziyorum, Engeliniz Engelimizdir, Kadınlar Matinesi, Konserler, Konferans ve Seminerler, Anma Etkinlikleri, Mahalle Etkinlikleri, Kültür Gezileri, Ulusal ve Uluslararası Etkinliklere İştirak Edilmesi, Bilgi, Kültür ve Yarışmalar, açılışlar vb.)  etkinliklerinde 22 Mart 2020 tarihine kadar yapılmaması kararı alındı.

Ramazanın son iftarı Çanakkale'de yapılacak Müslümanlar için önem taşıyan üç aylardan ramazanın son iftarı Çanakkale’de gerçekleştirilecek.
Bakan Gürlek: Hesap veremeyeceğim bir şey yok Adalet Bakanı Akın Gürlek, Özgür Özel’in kendisi hakkında sunduğu tapu belgelerinin tamamının gerçek dışı ve sahte olduğunu belirterek, “Benim veremeyeceğim hesabım yok. Hakimlik ve savcılıkta düzenli olarak mal bildiriminde bulunuyorum” dedi.
Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, Ramazan Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde yağışlı sistemler etkisini gösterecek. Arefe günü ise özellikle Marmara ve Ege bölgeleri için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.
Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK Trendyol Süper Lig’in 27. hafta açılış maçı İstanbul’da oynanacak.
Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamayla, Süper Lig’in 27. haftasında görev yapacak hakemler duyuruldu.