Kepez’den camilere teknolojik temizlik


Yaşam 28.02.2020 01:15:00 0
Kepez’den camilere teknolojik temizlik

Kepez’den camilere teknolojik temizlik

Kepez Belediyesi, 11 yıldır gerçekleştirdiği cami temizliğinde ileri teknolojiye geçti. Mobil halı yıkama makinesiyle camilerin halıları yerinde temizleniyor. Başkan Hakan Tütüncü de “Kepez’in camileri artık dünyanın en ileri teknolojileriyle temizleniyor.” dedi.

Kepez Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri amacıyla ilçesindeki camileri, 11 yıldır temizliyor. Kurulan cami temizliği ekibi, haftanın 6 günü ilçedeki 167 caminin iç mekân ve çevre temizliğini yapıyor.  Kepez Belediyesi, takdir gören bu hizmetini, Antalya Müftülüğü işbirliği ile diğer merkez ilçelerdeki camilerde de gerçekleştiriyor.
Kepez Belediyesi, insanı merkeze alan ve örnek bir sosyal uygulama olan cami temizliğinde teknolojik makineleri de kullanmaya başladı. Mobil halı yıkama makinesiyle, camilerin yerinden çıkarılması zor olan halıları yerinde yıkanarak, hijyenik hale getiriliyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, cami temizliği ekibinin, gezici halı yıkıma makinesiyle Esentepe Mahallesi’ndeki Selimiye Camii’nde yaptığı iç mekân temizliğini yerinde inceledi.
Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında, Antalya’da camileri temizlemek için ilk defa ekip kuran belediye olduklarını hatırlattı. Belediyelerin camilerde temizlik yapmasına öncülük ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Bizden sonra da çeşitli belediyeler, cami temizlik ekipleri kurdular. Bundan mutluluk duyduk.” dedi.

“Kepez’in camileri en ileri teknolojiyle temizleniyor”
Kepez ilçesinin camilerini 11 yıldır temizlediklerine işaret eden Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Şimdi cami temizliğinde ileri teknolojiye geçtik. İleri teknoloji ile Kepez’in camilerini temizliyoruz. Dünyada bilinen en ileri teknolojileri, hizmetlerimize entegre etmeye özen gösteriyoruz. Cami temizlik ekibimizin kullandığı mobil halı yıkama makinesi, şu an dünyanın gelmiş olduğu teknoloji seviyesinde en ileri düzeyde yıkama makinesidir. Mobil halı yıkama makinesiyle, camilerimizin halıları en güzel şekilde temizliyor ve hijyenik hale getiriyoruz. Dolayısıyla üç aylar boyunca yoğun olarak kullanılan, Ramazan ayında da dolup taşan camilerimizin çok daha hijyenik olsun istiyoruz. Sözün özü şu; Kepez’in camileri artık dünyanın en ileri teknolojileriyle temizleniyor. En ileri teknolojiyle Kepez’in camilerini temizleyerek, hemşerilerimize temiz bir ortamda ibadet imkânı sunuyoruz.”

Diğer merkez ilçelere de cami temizliği hizmeti
Başkan Hakan Tütüncü, takdir gören bu hizmeti, İl Müftülüğü koordinasyonunda Antalya’nın diğer merkez ilçelerindeki camilere de gerçekleştirdiklerini söyledi. Tütüncü, İl Müftülüğünün merkez ilçelerde belirlediği camilerin hem iç mekân temizliğini yaptıklarını hem de mobil temizleme makinesiyle ile halılarını temizlediklerini ifade etti.
İleri teknoloji yerinde halı yıkama makinesi, sıcak su özelliği ile halıdaki kirleri söküyor ve yüksek emiş gücüyle kirli suyu vakumluyor. Yıkama sonrası tertemiz hale gelen halılar da 2 saat gibi bir sürede kuruyor.

Kepez Belediyesi cami temizlik ekibi, sadece halıları değil, camilerin minber, mihrap, kürsü, kapı ve pencere gibi kısımlarıyla birlikte iç mekân ve çevre temizliğini de yapıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı