Yaşam

Yaşam Haberleri

Kepez'e Orman Çiftliği Geliyor


Yaşam 9.06.2020 12:32:00 0
Kepez

Antalya Kepez Belediyesi, Kirişçiler Mahallesi’ne 170 dönümlük alana tarım ve hayvancılığa yönelik Orman Çiftliği kuracak.

 

Kepze ilçe genelinde yeşil projelere ağırlık veren Kepez Belediyesi'nin son projesi Orman Çiftliği olacak. Kirişçiler Mahallesi'nde 170 bin metrekarelik alana kurulacak olan dev proje ile tarım ve hayvancılığa yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor. Orman çiftliği yapılacak araziyi bürokratlarıyla gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bölgeyi yaşayan, üreten bir park haline getiriyoruz. Gelecek kuşaklarla tarım ve hayvancılık arasında da özel bir ilgi kurulmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÇEKİM NOKTASI
Yaşayan parkın aynı zamanda Ziraat Mektebi mantığı ile çalışan, araştırmaya, geliştirmeye dönük çalışmaların yapılacağı bir okul olacağının da altını çizen Başkan Tütüncü, "Çiftlik projemizle, şehirde yaşayan çocuklarımızı doğa ve tarımla buluşturmak istiyoruz" dedi. Tütüncü, Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte antik dönemlerdeki zeytin işliklerinden narenciye bahçelerine, susamdan pamuğa ve hayvancılığa kadar birçok tarımsal üretimin yapılacağını söyledi. Tütüncü, bölgenin turistler için çekim noktası olacağını da sözlerine ekledi.

MAMA VE İLAÇ MÜJDESİ
Hakan Tütüncü daha sonra salgın sürecinde uygulanan karantina günlerinde sokak hayvanlarını susuz ve mamasız bırakmayan Antalya Pati Koruma Derneği (Pakoder) Vefa Gönüllü Hayvan Besleme Ekibi ile kahvaltıda bir araya geldi. Tütüncü gönüllülerle beraber sokak köpeklerine mama verdi. Başkan Hakan Tütüncü, sokak hayvanları için mama üreteceklerini de sözlerine ekledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası