Yaşam

Yaşam Haberleri

Kepez'e Orman Çiftliği Geliyor


Yaşam 9.06.2020 12:32:00 0
Kepez

Antalya Kepez Belediyesi, Kirişçiler Mahallesi’ne 170 dönümlük alana tarım ve hayvancılığa yönelik Orman Çiftliği kuracak.

 

Kepze ilçe genelinde yeşil projelere ağırlık veren Kepez Belediyesi'nin son projesi Orman Çiftliği olacak. Kirişçiler Mahallesi'nde 170 bin metrekarelik alana kurulacak olan dev proje ile tarım ve hayvancılığa yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor. Orman çiftliği yapılacak araziyi bürokratlarıyla gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bölgeyi yaşayan, üreten bir park haline getiriyoruz. Gelecek kuşaklarla tarım ve hayvancılık arasında da özel bir ilgi kurulmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÇEKİM NOKTASI
Yaşayan parkın aynı zamanda Ziraat Mektebi mantığı ile çalışan, araştırmaya, geliştirmeye dönük çalışmaların yapılacağı bir okul olacağının da altını çizen Başkan Tütüncü, "Çiftlik projemizle, şehirde yaşayan çocuklarımızı doğa ve tarımla buluşturmak istiyoruz" dedi. Tütüncü, Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte antik dönemlerdeki zeytin işliklerinden narenciye bahçelerine, susamdan pamuğa ve hayvancılığa kadar birçok tarımsal üretimin yapılacağını söyledi. Tütüncü, bölgenin turistler için çekim noktası olacağını da sözlerine ekledi.

MAMA VE İLAÇ MÜJDESİ
Hakan Tütüncü daha sonra salgın sürecinde uygulanan karantina günlerinde sokak hayvanlarını susuz ve mamasız bırakmayan Antalya Pati Koruma Derneği (Pakoder) Vefa Gönüllü Hayvan Besleme Ekibi ile kahvaltıda bir araya geldi. Tütüncü gönüllülerle beraber sokak köpeklerine mama verdi. Başkan Hakan Tütüncü, sokak hayvanları için mama üreteceklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Başdeğirmen, tedavi için destek bekleyen minik ikizleri ziyaret etti Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yalvaç ilçesinde yaşayan ve hidrosefali, epilepsi ve serebral palsi hastası 3 buçuk yaşındaki Timur Alp ve Murat Kaan isimli ikiz kardeşleri evinde ziyaret etti.
Tarihçi Özyıldız’dan LGS öğrencilerine moral dolu seminer Ispartalı tarihçi Mehmet Celal Özyıldız, LGS öğrencileriyle bir araya gelerek hem motive eden hem de keyifli anlara sahne olan bir seminer gerçekleştirdi. Öğrenciler, sınav sürecine dair önemli ipuçları ve moral veren bir buluşma
Isparta KYK yurtları yakından takip ediliyor Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, il merkezindeki Murad Hüdavendigar Erkek Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu.
Okul önlerinde sıkı denetim: Çocukların güvenliği öncelik Emniyet ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla denetimlerine aralıksız devam ediyor.
Antalya Anadolu lisesi mezunları okullarına büyük destek verdi “Antalya Anadolu Lisesi mezunları, laboratuvarlardan atölyelere okulunu baştan aşağı yeniledi; dayanışma örneği sergilendi.”