Kepez’in senfoni orkestrası TRT ekranlarına konuk oldu


Gündem 13.07.2020 00:06:00 0
Kepez’in senfoni orkestrası TRT ekranlarına konuk oldu

Kepez’in senfoni orkestrası TRT ekranlarına konuk oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde kurulan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası,  TRT-EBA TV’de yayınlanan ‘NELER var NELER’ müzik, sohbet, gezi ve eğlence programına konuk oldu.

Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, başarıdan başarıya koşuyor. Festivallerden şenliklere verdiği muhteşem konserlerle büyük beğeni toplayan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, ‘NELER var NELER’ adlı müzik, sohbet, gezi ve eğlence programına konuk oldu. TRT- EBA TV’de yayınlanan program da, Orkestra şefi Engin Beslek, program sunucusu Müzik öğretmeni Recep Uluçay’ın sorularını yanıtladı, orkestra üyeleri de yeteneklerini Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuk ve gençlere sergiledi. Uzun ince bir yoldayım, Kumru Ballad, Barcarolle, Pur Una Cabaze gibi birçok eşsiz eserle ‘NELER var NELER’ programına konuk olan orkestranın çocuk ve genç yetenekleri kulakların pasını sildi. Program çekimleri Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Okullarda yetenek taraması

Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Engin Beslek,  çocuk ve genç yeteneklerden oluşan orkestranın başarıya uzanan hikayesini anlattı. Senfoni Orkestrasının Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından 2010 yılında kurulduğunu belirten Beslek, “Her yıl daha büyük başarılarla yoluna devam eden orkestramız 142 kişiden oluşuyor. Orkestramız senfoni olma yolunda ilerliyor. Orkestramız da obua, yan flüt, viyola, kontrbas, çellomuz var. Çoğunluğunu kemanlar oluşturuyor. Biz hem belediyemizin, hem de Milli Eğitimin bize sunmuş olduğu olanakları en sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. Her yıl düzenli olarak belediyemizin bölgesinde bulunan okullarımızda Milli Eğitim yardımıyla tarama yaparak, kulağı iyi olan öğrencilerimizi seçiyoruz. Hangi enstrümana yönelmek istiyorsak ona göre eğitim veriyoruz. Bu daha çok keman oluyor, yani yaylılar…” dedi.

Her yaşı kucaklayan bir orkestra

Orkestra üyelerinin yaş grupları hakkında da açıklamalarda bulunan Şef Engin Beslek, “Çocuklarımız 6-7 yaşından itibaren başlıyorlar, 19-20- 21- 22 yaşında dahi öğrencimiz var. Hatta bizim orkestramızda başlayıp müzik öğretmeni olmuş öğrencilerimiz bile var. 2014 yılından bu yana devam eden öğrencilerimiz bulunuyor. Kurulduğu dönemde dahil olan, yani 2010 yılından öğrencilerimiz de orkestramızda...” diye konuştu. 

Orkestra konserden konsere koşuyor

Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın birçok etkinliğe katılarak başarılı konserler verdiğine de değinen Beslek, “Üniversitelerin düzenlemiş olduğu Klasik Müzik Festivallerine katıldık. Birçok ülkenin festivallerinden de davet aldık ve bir kaçına katılma şansımız oldu. TRT'nin düzenlemiş olduğu 23 Nisan Şenliklerine katılarak, canlı yayın konuğu olduk.”dedi. Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Engin Beslek, orkestranın 58 öğrencisinin de müzik okullarında okumaya hak kazandığını da sözlerine ekledi.

Her yıl farklı bir konsept

Orkestranın yeni konseptinin dünya müzikleri olduğuna da değinen Beslek, “Geçen yıl senfonik türküler, ondan önceki yıllarda klasik müzik eserleri,  dünden yarına; halk müziklerinden ve sanat müziklerinden ülkemizde insanların kulaklarına oturmuş müzikleri birde çocuklarımızdan dinletelim istedik. Önümüzdeki yılda dünya müziklerini işleyeceğiz. Şuanda orkestramıza çok fazla talep var. Çok önemli müzik festivallerinden davetler alıyoruz. Onlar için piyanoya uyarlanmış eserleri orkestrasyona çevirmeye çalışıyoruz. En büyük hayalimiz de ünlü bir piyanistle, ünlü bir kemancıyla, ünlü bir gitarcı ile çocuklarımızı sahneye çıkarabilmek.” diye konuştu.  

Çocukları sanata yönlendirin

Şef Engin Beslek, çocukların bir şekilde sanata yönlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.  Kepez Belediyesi tarafından her yıl eylül ayında açıklanan tarihlerde minik bir sınav yapıldığını belirten Beslek, bir enstrüman çalabilen, nota okuyabilen çocuk ve gençlerin Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ailesine dahil edildiğini söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor