Kepez’in Ters Evi, kapılarını açıyor


Sanat 3.08.2020 18:04:00 0
Kepez’in Ters Evi, kapılarını açıyor

ParkFuntastic’te yapım çalışmalarında sona gelinen ‘Ters Evi’ inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tamamen ters olması ve 360 derece kendi ekseni etrafında dönebilme özelliği bakımından Dünya’da ilk olan evin önümüzdeki günlerde ziyaretçilerine kapılarını aralayacağını söyledi.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halkın kullanımına kazandırdığı çam ağaçları arasındaki doğal cazibe merkezi ParkFuntastic’te incelemelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde ziyaretçilere açılacak olan ‘Ters Evi’ de gezen Başkan Tütüncü, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır ile incelemelerde bulunan Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin bölgedeki orman alanlarını hafta sonları için çok özel projelerle anlamlı hale getirdiklerini söyledi.


ParkFuntastic’e farklı bir proje
Kepez varyantındaki Fantastik Park’ın bunlardan bir tanesi olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Fantastik Park belediyemizin özel girişimleriyle çok önemli bir projesi haline geldi. Ve şimdi burada son derece özel, orijinal yapısı ve  karakteri bakımı ile de ilk olan çok eğlenceli bir ‘Ters Ev’ inşa ediyoruz. Türkiye'de ve Dünya’nın farklı yerlerinde ters evler var. Ama bizim evimizin, diğer ters evlerden çok farklı özellikleri var, farklı bir proje” dedi.


Turistlerin ilgi odağı olacak
Dünyada ilk defa 360 derece dönen bir ev projesinin ParkFuntastic’te yer aldığını belirten Tütüncü, “Ters evin yapımında sona yaklaşıldı, çok yakında burası ziyarete açılacak. Farklı bir simetri algısı, iç içe ilizyonlar ziyaretçilerin hoş ve güzel vakit geçirmesini sağlayacak.  İnanıyorum ki; burası Antalya'ya gelenlerin görmek istedikleri bir yer olacak. Turistler bakımından da ilgi çekici bir yer olacak. Kepez Belediyesi olarak farklı projeleri üretmeye ve bu projeleri halkımıza sunmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.


‘Ters Ev’ özellikleri
Önce çatı, sonra katlarının çıkması açısından, Dünya’nın tamamen ters olan ilk evi, 98 m2 alan üzerine inşa edildi. Kendi ekseni etrafında 360 derece dönme özelliğine sahip ters ev, 15 ton ağırlığında, 2 oda, 1 salon ve banyodan oluşuyor. Ters evin, giriş kısmında yan duvarlarda yer alan eşyalar, evin diğer bölümlerinde ise tavanda yer alıyor. Tamamen ters inşa edilen evde çatıda bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir
Gülistan kapalı pazaryeri çalışmaları hızla devam ediyor Isparta Belediyesi, Gülistan Mahallesi’ne kapalı pazar alanı ve meydan yapımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında temeli atılan, 100 pazarcı esnafının rahatça yerleşebileceği şekilde tasarlanan ve vatandaşların konfor