Kepez Kuzeyyaka’ya portakal kokulu bahçe


Gündem 16.04.2020 02:26:00 0
Kepez Kuzeyyaka’ya portakal kokulu bahçe

Kepez Belediyesi, ‘Yeşil Seferberliği Projesi’ kapsamında Kuzeyyaka Mahallesi’ne portakal çiçeği kokulu 4 bin m2’lik  yemyeşil bir bahçe kazandırdı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, geçtiğimiz yıl başlattığı yeşil seferberliği projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında geçtiğimiz Kasım ayında Kuzeyyaka Mahallesi’nde, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalan 4 bin m2.lik kamu tesisi arazisinde yeşillendirme çalışması yapılmıştı. Uzun vadede yatırım yapılamayacak alan araziye 30 adet portakal ağacı dikilmiş ve çim tohumu ekilmişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince aydınlatma ve sulama alt yapısı yapılan arazi, baharın gelmesiyle birlikte yemyeşil bir görünüme kavuştu. Araziye dikilen portakal ağaçları çiçek açarken, toprağa ekilen çim tohumları da yeşerdi. Yeşillendirme çalışmasıyla çevre kirliliği şikayetine neden olan 4 bin m2.lik alan, etrafına portakal çiçeği kokusu yayan yemyeşil bir bahçe haline getirildi.

Kepezli çocuklar portakalı dalından koparacak

Başkan  Hakan Tütüncü de, elimizin değdiği yeri yeşillendireceğiz, sloganıyla geçtiğimiz yıl ilçede yeşil seferberliği başlattıklarını anımsattı. Bu kapsamda mahallelerin ortasında kara bir leke gibi duran mülkiyet problemli kamu arazilerinde, caddelerde, meydanlarda, belediye tesisi ile okul ve kamu binaları bahçelerinde yeşillendirme çalışması yaptıklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bu alanlara Akdeniz’e özgü zeytin ve portakal ağaçları ve çiçekli bitkiler dikiyoruz, dikmeye de devam ediyoruz. Yeşil Seferberliği kapsamında geçtiğimiz Kasım ayında Kuzeyyaka Mahallemizde 4 bin m2 alana 30 adet portakal ağacı dikmiştik. Baharın gelişiyle birlikte portakal ağaçlarımız çiçek açtı. Çim bir alanın üzerinde güzel bir portakal bahçesini, Kuzeyyaka Mahallemize kazandırdık. Hemşehrilerimize portakal çiçeği kokulu bir bahar mevsimi yaşatıyoruz. İnşallah, sonbaharda da Kepezli çocuklarımız,  dalından portakal koparıp yemenin mutluluğunu tadacak.” açıklamasını yaptı. Tütüncü, ellerinin değdiği her araziyi yeşillendirmeye, ağaçları ve çiçekleri toprakla buluşturmaya, bol oksijenli bahçeler oluşturmaya devam edeceklerini de kaydetti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.