Gündem

Gündem Haberleri

Kepez senaristlerini arıyor


Gündem 2.07.2020 22:36:00 0
Kepez senaristlerini arıyor

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması’nın başvuruları devam ediyor. Bu yıl senaryo türünde düzenlenecek olan yarışmada ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konusu kaleme alınacak.

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması’nın başvuruları devam ediyor. Bu yıl senaryo türünde düzenlenecek olan yarışmada ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konusu kaleme alınacak.


Kepez Belediyesi’nin 6. Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması bu yıl yetenekli senaristleri arıyor. Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması, Türkiye’de sinema sanatını tanımak, bu sanatla ilişkileri arttırarak sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi senaristlere ve senarist adaylarına destek olmak, senaryo yazımını özendirmek amacıyla bu yıl senaryo türünde düzenleniyor. Başvuruları 17 Ağustos’ta 2020’de sona erecek olan 6. Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması’nda ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konusu kaleme alınacak. Türk Sinemasına ve Türk Edebiyatına hizmet etmek amacıyla belirlenen konu kapsamında yarışma 2 kategoride gerçekleştirilecek.

Dereceye girenler ödüllendirilecek
Lise ve denge okullar ile üniversite öğrencileri ve yetişkinler kategorisinde düzenlenecek olan yarışmaya başvurular, şahsen veya posta ile yapılacak. Birinci olan yarışmacı 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL ile ödüllendirilecek. Yarışmanın teşvik ödülü ise 2 bin TL. olarak belirlendi. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin 0(242)325 60 60-325 73 74 numaraları telefonları ile www.kepez-bld.gov.tr- www.kepezkultur.com adresinden ulaşılabilecek.

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden
Şair, roman, deneme, araştırma yazarı ve siyasetçi Ahmet Hamdi Tanpınar, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerindendir. Kepez Belediyesi’nin genç yeteneklere ufuk açması ve unutulmaması için adını verdiği yarışmaya ilham kaynağı olan Tanpınar, şiir zevkinin oluşumunda özellikle Yahya Kemal ve Ahmet Haşim’den etkilenmiştir. Şairliğinin yanı sıra usta bir romancı, edebiyat araştırmalarında referans kabul edilen bir araştırmacıdır. Yahya Kemal’i taklit endişesiyle şiire karşı hep mesafeli bir duruş sergilemiştir. İlk şiirlerinde hece ölçüsü ve daha sonra ise serbest ölçüye yönelmiştir.  Edebiyat Fakültesi’nde öğrenci olduğu yıllarda Yahya Kemal Beyatlı’dan çok etkilenen Tanpınar’ın eserlerinde aslında Ahmet Haşim’in izleri daha çok görülür. İlk romanı ‘Mahur Beste’ ile okuyuculara ulaşan Tanpınar, edebiyat sevgisini kendi yaşamından izler taşıyan ‘Huzur’ romanı ile sürdürmüştür.  Bu Tanpınar’ın en yetkin romanı sayılır. Şiir, roman ve yazılarının yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Erzurum ve Konya kentlerini doğal, tarihsel ve kültürel yapılarıyla anlattığı 1946’da basılan ‘5 Şehir’ önemli eserleri arasında yer almaktadır. ‘Bütün Şiirler, Mahur Beste, Huzur, Sahnenin Dışındakiler, Saatleri Ayarlama Enstitüsü,  Abdullah Efendi’nin Rüyaları, Yaz Yağmuru, Tevfik Fikret, Namık Kemal, Edebiyat Üzerinde Makaleler, Yahya Kemal’ gibi şiir, roman, öykü, deneme, araştırma- yazıları türünde de çok sayıda eserleri bulunmaktadır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü