Kıbrısta büst koleksiyonu büyüyor

Kıbrıs’ın Nobel Edebiyat adaylığı olan tek şairi Osman Türkay ve Adanın Usta Şairi olarak anılan Özker Yaşının bronz büstleri Lefkoşa Surlariçi Şehir Müzesinde yaşayacak.


Gündem 8.02.2021 12:30:00 0
Kıbrısta büst koleksiyonu büyüyor

KKTC (İGFA) - Lefkoşada Surlariçi Şehir Müzesi, Kıbrıs Türk edebiyatına, tarihine ve kültürüne katkı yapan Kıbrıslı Türk yazarlara yer verdiği “Kıbrıs Türk Yazarları Büst Koleksiyonu” yeni isimlerle büyümeye devam ediyor.

2001’de yaşamını yitiren “uzay şairi” olarak anılan Osman Türkay ile 2011’de vefat eden çok yönlü bir yazar olan Özker Yaşın, bronz büstleri ile Surlariçi Şehir Müzesinde yerlerini aldı. Ocak ve Şubat aylarında ölüm yıldönümleri anılan Kıbrıs Türk şiirinin ustaları, daha önce bronz büstleri yapıldığı açıklanan Kıbrıs Türk Edebiyatının ilk romancısı Kaytazzade Mehmet Nazım ve Kıbrıs Türk modern romanının babası Hikmet Afif Mapolar ile birlikte Lefkoşa Surlariçi Şehir Müzesinde yaşayacak. 


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı