Kılıçdaroğlu: “Liyakatlı, soruna odaklanan ve çözecek insanlar kamuda görev almalı”


Gündem 31.07.2021 09:30:00 0
Kılıçdaroğlu: “Liyakatlı, soruna odaklanan ve çözecek insanlar kamuda görev almalı”

Muğlada Büyükşehir Belediyesi Marmaris Koordinasyon Merkezinde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu,  liyakatli, bilgili, soruna odaklanan ve sorunu çözecek insanların kamu yönetiminde görev alması gerektiğini belirtti.

MUĞLA (AjansCANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalyanın Manavgat ilçesindeki incelemelerinin ardından Muğlaya gelen Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Marmaris Koordinasyon Merkezini ziyaret etti, orman yangını söndürme çalışmalarıyla ilgili brifing aldı.

Akşam saatlerinde Marmaris’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; beraberinde CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP  Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin’le birlikte yangında söndürme çalışmalarına katılan Marmaris İtfaiye Grup Amirliğine bir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, son bir haftada Muğla genelinde çıkan orman yangınları ve yapılan mücadeleler ile ilgili bilgi verirken,  Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da Marmaris’te devam eden yangında şu ana kadar 8 Bin hektarlık alanın yandığını dile getirdi.

Söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’ e geçmiş olsun dilekleriyle başladığı konuşmasında yangının çıktığı andan itibaren gözlerine uyku girmediğini, sorunu çözmek zorunda olduğunu, Marmarise karşı sorumluğu bulunduğunu söyledi.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ LİYAKATLİ, BİLGİLİ, BİRİKİMLİDİR..."

Muğla Büyükşehir ile Marmaris belediye başkanlarının çabalarını sürdürdüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir başka gerçeğimiz daha ortaya çıktı. Bütün Türkiyenin bilmesini isterim. Nerede bir sorunla karşılaşsa bir belediye başkanımız, büyük bir iş birliği, dayanışma içinde belediye başkanlarımız bir araya geliyor. Sorunun çözümüne katkıda bulunuyorlar. Bu konuda CHPnin Genel Başkanı olarak benim talimat vermem söz konusu değil. Çünkü bizim belediye başkanlarımız liyakatlidir, bilgilidir, birikimlidir, sorunu görür ve soruna kilitlenir, nasıl çözüleceği konusunda çaba harcar. Ben sadece yangın çıktığı saatten bu yana belediye başkanlarımızı arıyorum, durum hakkında bilgi istiyorum. Bu, şunu gösteriyor. Gerçekten var olan sistem siyasal iktidarın merkezden olayı yönetmesini mümkün kılmıyor. Çünkü talimat bekliyorlar. Bir kişiden talimat gelecek ki sorunlar çözülsün. Eğer bir ülkenin yönetimini bir kişinin talimatına bağlarsanız, bu sorun çözülmez" diye konuştu.

"ORMAN YANGINLARI YENİ BİR OLAY DEĞİL"

Belediye başkanlarının bu felsefeyle hareket ederek sorunlara kilitlenmeye çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesinin orman yangınlarıyla ilgili yaptığı çalıştayın kitapçığını göstererek, çalıştayların önemine işaret etti.

Orman yangınları yeni bir olay olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir iktidarın yapması gereken; orman yangınları her yıl oluyorsa ve bizim ciğerlerimiz yanıyorsa çözümler üretmesi gerekir. Ama 0 siyasi otorite bu görevi yapmıyor. Bu görevi kim yapıyor? Büyükşehir belediye başkanımız yapıyor. Ormanlarımız korumak görev değil sorumluluktur. Orman yangınları çalıştayı yapıyor. Siz hiç orman bakanlığının orman yangınlarını önlemek için bir çalıştay yaptığını duydunuz mu?  Veya bir önlem alınması gerektiğini duydunuz mu, yapmıyorlar. Yangın çıktıktan sonra sanki yeni bir olay olmuş ve biz bu yeni olay karşısında nasıl bir önlem alırız diye düşünüyorlar. Her yıl tekrarlanan olaylar. İktidar sahiplerini söylemleri biri biriyle çelişiyor. Birisi diyor uçağımız yok öbürü var ama yetersiz ne yaptıklarını bilmiyorlar" dedi.

"UÇAKLARI NEDEN AMBARA KİLİTLİYORSUNUZ?"

"2002 yılında Türkiye’de 176 yerde orman yangını oldu çoğumuzun haberi bile olmadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Neden keşif uçaklarımız vardı dumanın çıktığını görür görmez yangını engelliyorlardı. Şimdi 8  - 10 yerde yangın çıktı günlerce devam ediyor. Bir Bakan gidiyor bir Bakan geliyor? Bakanların gidip gelmesiyle bu sorun çözülmez ki!. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını, neden ambarlara kilitliyorsunuz? Türk Hava Kurumu’nun uçakları bugün olsaydı ki bunların sayısı 19 du,  bu tablo çoktan bitmişti” diye konuştu.

https://youtu.be/DpTVskeYVkw

Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı
Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında