Kılıçdaroğlu’ndan TEİAŞ tepkisi


Gündem 6.07.2021 15:00:00 0
Kılıçdaroğlu’ndan TEİAŞ tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin bütün birikimlerini sattılar. Şimdi para yok diyorlar. İşimiz var, çalışacağız. Sıra geldi TEİAŞı satmaya. En karlı şirketlerden biri" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GERGERLİOĞLU KARARI

"Ömer Faruk Gergerlioğlu bir tweeti paylaştı diye, yazdı diye değil paylaştı diye dokunulmazlığı kaldırıldı, ayakkabısını giymesine fırsat verilmeden gözaltına alındı, karakola götürüldü, Anayasa Mahkemesi karar alıp,’serbest bırakılsın’ dedi.Karar bağlayıcı. Ama Gergerlioğlu halen içeride.Hani haksızlık karşısında dilsiz şeytandı? Bu mu adalet.

MELİH BULUYA TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi sanki Melih Bulunun özel hapishanesi. Öğrenciler, akademisyenler istemiyor. O bütün kapıları kapatmış. Gelenleri copluyorlar. Beyefendi içeride özgürüm ben diyor. Hayır efendim. Sen kendi hapishaneni kendin yaptın. Bir kişinin talimatı ile hareket ediyor. Zaten o bilim insanı değildir, aklını bir yerlere kiraya vermiş insandır. Kendi hapishanesini oluşturan insanların dışarıdan haberleri yoktur.

ADIYAMANDAKİ TÜTÜN PROTESTOSU

Adıyamanda tütün üreticileri yolu kestiler, protesto ediyorlar. Onlar da adalet istiyor. Tek başına kıyılıp içilen sarmalık tütün Türkiyede yetişiyor, çok değerli. Başta Adıyaman milletvekilimiz bölgeye gitti. Haklarını arıyorlar. Türkiyenin o güzel tütünleri ne oldu? Uluslararası sigara tekellerine teslim olan siyasi iktidar hangi iktidar? 2017de kanun çıkarıldı, kooperatif olursanız satabilirsiniz. Tam 3 yıl sonra yönetmelik çıkarıldı. 6 ay içinde kooperatif kurun denildi, pandemi var nasıl kuracaklar? Buradan bütün Adıyamanlılara sesleniyorum. Uluslararası sigara tekellerine teslim olmayacağız, çiftçimizin hakkını, hukukunu teslim edeceğiz.

TASARRUF GENELGESİ ELEŞTİRİSİ

Tasarruf genelgesi çıkardılar, yeni tasarruf genelgesi bu. Yeni bir saray. Genelge çıkarıyor, ben hariç diyor. Sen hariçsen niye vatandaş uysun? Eğer israf haramsa, sen gidip hala ona oy veriyorsan, sen de günah işliyorsun kardeşim.

TEİAŞ ÖZELLEŞTİRMESİ TARTIŞMASI

TEKELi sattılar, arazileri sattılar, fabrikaları sattılar, bankaları sattılar. Cumhuriyetin bütün birikimlerini sattılar. Şimdi para yok diyorlar. İşimiz var, çalışacağız. Sıra geldi TEİAŞı satmaya. En karlı şirketlerden biri.

https://www.youtube.com/watch?v=aLPvSKfqim0

Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu