Kilis’te atık toplayıcıları kayıt altında


Gündem 11.06.2021 22:00:00 0
Kilis’te atık toplayıcıları kayıt altında

Kiliste, Emine Erdoğanın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca (UNDP) 2019da başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, atık toplayıcıları kayıt altına alındı.

KİLİS (İGFA) - Kiliste sıfır atık altyapı sistemi kurulan tesiste 200 atık toplayıcının, kayıt altına alınarak kendilerine iş yelekleri ve puan yüklü kartlar verildi. Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, çöp konteynerlerinden geri kazanılabilir atıkları toplayıp belediyenin atık merkezine getiren sokak toplayıcılarına, para veya hijyen malzemesi verildiğini belirterek, "Kurulan tesisimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mevzuatına en uygun ve en iyi atık getirme merkezidir. Bu sistem kapsamında toplamda il merkezinde 7 bin 500 haneye teşvik kartı dağıttık. Bu kartlar aracılığıyla vatandaşlarımız ambalaj atıklarını, atık toplama merkezlerine getirdikleri zaman kartlarına puan yüklenip, bu puanlar karşılığında ödül alacaklardır. Pandemi sürecinde ödül olarak hijyen malzemeleri dağıtıyoruz. Daha çok ayır, daha çok kazan" ifadelerini kullandı.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak