Kilis’te düğün sezonuyla birlikte çarşı hareketlendi


Gündem 15.06.2021 16:00:00 0
Kilis’te düğün sezonuyla birlikte çarşı hareketlendi

Kademeli normalleşme kararının ardından Kilis’te düğün, nişan ve kına malzemelerinin satışlarında hareketlilik başladı.

KİLİS (İGFA) - Düğün, nişan ve kına malzemesi satan Kilisli esnaflar, satışların pandemi döneminin ilk zamanlarına göre daha iyi olduğunu belirterek, eski yoğun günlere tekrardan döneceklerini ifade etti.

COVID-19 tedbirlerine yönelik olarak bir süreliğine ertelenen düğün, nişan ve kına gibi organizasyonların kademeli normalleşme kararıyla belirli kurallar çerçevesinde tekrardan önü açıldı. Düğün organizasyonlarının başlamasıyla birlikte Kilis’in tarihi mekânlarından biri olan Paşa Hamamı Çarşısı’nda da hareketlilik arttı. Özellikle nikâh şekerleri, magnetler, süs eşyaları ve çeyizlik malzemelerde satışlar yeniden ilgi görmeye başladı.

Yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden esnaf ise satışların eski yıllara göre azaldığını ancak pandemi sonrası tekrar yoğunluk yaşamaya başladıklarını dile getirdi. Çarşı esnafları, pandemide yasaklardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Yasaklar gevşetilse de istediğimiz işler şuana kadar yok. Bundan 2 yıl öncekine göre şuan ki durumumu hesaplarsak yüzde 30 gibi bir düşüş var. Bu durum da bizim gibi küçük esnafı sıkıntıya sokuyor. Eskiden 100 tane sattığımız nişan magneti şimdi 20-30 tane satılıyor. Nişan tepsisini önceden herkes alıyordu şimdi almayan da var. Rağbet var ama istenilen gibi değil. Hastalık sonrası bizim insanlarımız tekrardan eski günlerdeki gibi düğünler, kınalar ve nişanlar yapacaklar. Ama önce hastalığın bitmesi lazım maskelerin atılması lazım” diye konuştu.


Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi