Kilis Valisi Soytürk, yaya geçidine kırmızı çizgi çekti

Yayalara ilk geçiş hakkı için başlatılan "Kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Kiliste Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yer alan yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.


Gündem 30.03.2021 17:30:00 0
Kilis Valisi Soytürk, yaya geçidine kırmızı çizgi çekti
KİLİS (İGFA) - Kilis Valisi Recep Soytürk, İçişleri Bakanlığınca yaya ve okul geçitlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı yaptı. Sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla  başlatılan “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında Vali Soytürk, Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yer alan yaya geçidine kırmızı çizgi çekti.
İki yıldan bu yana süre gelen projeden dolayı 516 kişinin daha az hayatını kaybettiğini belirterek, "Yaya geçişlerinin öncülüğünden kaynaklı önemli olan projeyi ne kadar çok yaygınlaştırabilirsek o kadar insanımız yaşayacaklar" dedi. Basın mensupları aracılığıyla vatandaşlara seslenen Vali Soytürk, "Sürücülerimiz, yayaların öncelikli olduğu bölgelere geldiği zaman araçlarını durdursunlar. Böylece bizim kardeşlerimiz, annelerimiz, ablalarımız ölmesin, hayatta kalsın. Sağlıkla, afiyetle yaşasınlar. Bugün aynı çizgi tüm Türkiyede çekiliyor. İnşaallah bu 516lar daha fazla olur 0 ölüm, 0 yaralanma olur" diye konuştu.
Okul önünden organize edilen programda Vali Recep Soytürke, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Büyükköşker ile öğrenciler eşlik etti.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı