Kiliste uygulamalı çiftçi okulu açıldı

Kiliste, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda uygulamalı eğitimlerin verildiği "Uygulamalı Çiftçi Okulu" hizmete girdi.


Gündem 12.02.2021 14:00:00 0
Kiliste uygulamalı çiftçi okulu açıldı

KİLİS (İGFA) -  Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile FAO arasında işbirliğiyle imzalanan Sosyo-Ekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve İş Fırsatlarının Yaratılması Yoluyla Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Arttırılması  Projesi kapsamında “Uygulamalı Çiftçi Okulu” açıldı.

Açılış için Kilis’e gelen FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık açılış öncesinde, kursiyerlerin istihdam edildiği işletmeleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.

Uygulamalı Çiftçi Okulunun açılış programında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kentteki hayvan sayısında artış olduğunu belirtirken, "Bakanlığımızın uyguladığı desteklemeler ve üreticilerimizin gayretiyle İlimizde küçükbaş hayvan, özellikle Kilis Keçisi sayımızda büyük artış meydana gelmiş olup, FAO tarafından desteklenen eğitim projeleri ile de verim ve kalitenin arttırılması hedeflenmektedir" dedi.
Daha sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Kanca, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda yetiştiricilere bilgi verdikten sonra, yetiştiricilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.


Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ
EĞİRDİR’DE DOLU ETKİLİ OLDU EĞİRDİR’DE DOLU ETKİLİ OLDU
İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek