Kira artışı sınırı kanuna eklendi!


Gündem 8.06.2022 20:00:00 0
Kira artışı sınırı kanuna eklendi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ milyonların beklediği kararı duyurmuştu. Kira artışını yüzde 25 ile sınırlandıran önerge TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ANKARA (İGFA) - Milyonlarca kiracı ve ev sahibinin beklediği haber geldi.

Kira artış oranı üst sınırı yüzde 25 olarak belirlendi.  Bir yıl geçerli olacak oran ile ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların düzenlenmesi planlanıyor.

Düzenleme Borçlar Kanununa geçici madde olarak eklenecek.

1 Temmuz 2023e kadar yenilenecek kira sözleşmelerini kapsayacak düzenlemede belirlenen oranın üstünde yapılan artışlar geçerli sayılmayacak.

Hatırlanacağı gibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu sabah Ankara’da düzenlenen Uzlaştırma Ödül Töreni ve Sempozyumu’na katılan Bakan Bozdağ, kira düzenlemesi ile detayları paylaşmıştı.

https://twitter.com/adalet_bakanlik/status/1534459085990551552

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğanın talimatıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte Adalet Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmada konut kiraları ile ilgili Borçlar Kanununa, Adalet Komisyonunda eklenecek AK Parti Grubu, MHP Grubu teklif verilerek ekleneceğini açıklamıştı.


Esra Tunçbilek ilk belediye Başkan Vekili oldu Yeni dönem için Isparta Belediye Başkan vekili olarak ilk görev alan isim Belediye meclis üyesi Avukat Esra Tunçbilek oldu.
Burdur'da uyuşturucuya geçit yok! 2 şahıs tutuklandı Burdur’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
Isparta’da gül üreticilerin yüzü gülüyor Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısında, 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesine karar verildi.
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı