Kırgızistan, Türkiye’ye FETÖ’cü İnandı için nota verdi!


Gündem 6.07.2021 18:00:00 0
Kırgızistan, Türkiye’ye FETÖ’cü İnandı için nota verdi!

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, MİT operasyonuyla Türkiyeye getirilen, FETÖnün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandının iadesi için Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğana nota verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada FETÖnün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandının yakalandığını duyurmuştu.

Erdoğanın duyurusunun ardından Kırgızistandan konuyla ilgili haddini aşan bir hamle geldi. Kırgız Dışişlerinden yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Doğan, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparovun talimatıyla bakanlığa davet edildi.

Kırgız tarafının Büyükelçi Doğana uluslararası hukukun temel ilke ve normlarını ihlal eden bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirttiğini aktaran bakanlık, Türkiyeye İnandıyı iade etme, İnandıya yönelik olarak şiddet içeren ve küçük düşürücü eylemlerde bulunmama çağrısı yaptı.

OPERASYONUN KIRGIZ TOPRAKLARINDA YAPILDIĞINA DAİR BİR BEYAN YOK

Açıklamaya göre Büyükelçi Doğan, İnandının Türk vatandaşı olduğunu ve yalnızca Türk vatandaşı kabul edildiğini vurgulayarak Türk tarafının söz konusu operasyonun Kırgız topraklarında yapıldığına dair bir beyanda bulunmadığının altını çizdi.

Bakanlık, Bişkekin İnandının dönmesi ve Kırgızistan anayasası ve uluslararası hukuk normları uyarınca Kırgızistan vatandaşı olarak tüm hak ve meşru çıkarlarının korunmasının sağlanması için gereken her türlü çabayı göstereceğini ekledi.

2017YE KADAR FETÖNÜN KIRGIZİSTAN SORUMLUSUYDU

1995 yılında Kırgızistana yerleşen Orhan İnandı, 2010 yılında Kırgızistan vatandaşlığına geçti. İnandı, 2017 yılına kadar FETÖnün Kırgızistan sorumlusu olarak görev yaptı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası