Kırşehirde Savcılı Plajına AHİKA desteği

Kırşehir İl Özel İdaresi ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) arasında Savcılı Plajı Düzenlemesi Projesine destek protokolü imzalandı.


Gündem 26.03.2021 16:30:00 0
Kırşehirde Savcılı Plajına AHİKA desteği
KIRŞEHİR (Kırşehir Kısa Haber)- İmzalanan protokole göre Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba Köyünde bulunan ve İl Özel İdaresince çevre düzenlemesi yürütülen Savcılı Plajı Düzenleme Projesine AHİKA tarafından 2 milyon 170 bin TL destek verilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Vali İbrahim Akın, Hirfanlı Barajı sahillerinin Orta Anadolu bölgesinin en önemli dinlenme merkezi olduğunu söyledi. Savcılı Büyükoba Plajının halk arasında büyük ilgi gördüğünü ifade eden Vali Akın; “Halkımızın rağbet gösterdiği ve yaz aylarında deniz özlemini giderdiği Savcılı sahilinde alt yapıyı güçlendirmek amacıyla proje hazırlanmış durumda. Projede mesire alanı, çocuk oyun parkları, cafe ve restoranlar, mescid, kamelyalar, yürüyüş yolu ve otopark gibi bölümler yer alıyor. Projenin tamamlanması için AHİKA tarafından sağlanan bu katkıya ilave ödenekler almak için ilgili bakanlık ve kurumlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Projenin hayata geçmesi bölgemizdeki turizm potansiyelinin artmasına imkan sağlayacaktır” diye konuştu.


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!