Kış lastikleri zamlandı! Bursada lastikçilerde değişim zamanı (Özel Haber)


Gündem 26.10.2021 11:30:00 0
Kış lastikleri zamlandı! Bursada lastikçilerde değişim zamanı (Özel Haber)

Bursada havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Aralık ayı gelmeden kış lastiğini taktıran vatandaşlar oldu. En uygun lastik fiyatı 325 lirayken, iki bin 500 liraya kadar lastik bulmanız mümkün.

Sema ÜSTÜNTAŞ / BursadaBugün (İGFA) -  Kış lastiklerinin 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri aralığında araçlara takılması gerekiyor. Kış lastiklerini taktırma işlemi 1 Aralık tarihinde başlsa da yoğunluğa kalmamak için Bursalı lastikçilerde hareket başladı. 

19 yıl boyunca araba lastiği sektöründe hizmet veren bir işletme, kış lastiklerinin özellikle eksi hava sıcaklığı olduğu dönemlerde daha rahat kullanıldığını belirterek, aracın sürüş konforunu arttıran yol tutuşunu sağlayan bir faktör olduğunu belirterek, sürücülere bazı uyarılarda bulundu.

''EN UYGUN LASTİK FİYATI 325 LİRAYKEN, İKİ BİN 500 LİRAYA KADAR LASTİK BULMANIZ MÜMKÜN''

Lastik tedarikinde sıkıntı yaşanmadığını söyleyen firma çalışanı, 'ebat ölçüsü çok olduğundan dolayı her lastiği işyerlerinde bulunduramadıklarına dikkati çekerek, "En geç bir gün sonrasında müşterimize yardımcı olmuş oluyoruz. Kasım ayında aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Bu yüzden şimdiden müşterilerimiz gelip lastik değişimlerine başladı" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da lastik fiyatlarının zamlandığını belirten firma çalışanı, "Çoğu lastik yurt dışından geliyor. Bu durumda satış fiyatlarına yansıyor. En uygun lastik fiyatı 325 lirayken, iki bin 500 liraya kadar lastik bulmanız mümkün. Yoğun trafiğin olduğu yerde bir aracın kış lastiğini taktırmamış olması diğer tüm araçları da riske atacaktır. Buzlu veya karlı zeminde kış lastiği olmayan aracın fren mesafesi çok uzar. Örneğin 80 kilometre hızla giden kış lastiği takılı olan bir araç, önündeki araçla 4 metre mesafe koyuyorsa kış lastiği takılmamış bir aracın en az 8 metre mesafe koyması şart. Aksi takdirde kazalar ve can kaybı yaşanır. Dört mevsim lastikler özellikle kadın sürücüler tarafından çok tercih ediliyor. Yazın da kışın da konforlu bir sürüş sağlıyor. Dört mevsim lastikleri çok kez test edilmiş lastiklerdir. Yapılan testlerin çoğu kar ve buz üzerinde denenmiştir. Bir lastiğin değişmesi aşağı yukarı 20 dakika sürüyor" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=mqfDtLOZWbI


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı