Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı


Gündem 29.06.2020 20:50:00 0
Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Başkan Erdoğan: Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Yardım desteği 1 ay daha uzatıldı!

Liderlik ettiği Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin bir ay daha uzatılacağını belirterek "Nakdi ücret desteği ve iş fesih sınırlaması 1 ay daha devam edecektir" dedi.


ÇOKLU BARO

Erdoğan açıklamasında, çoklu baro yönetimi üzerinde durduklarını da belirterek "Demokrasiye aykırı, hakkaniyete aykırı, dünyadaki örneklerine aykırı, milletimizin beklentilerine aykırı uygulamaların adı siyasette hak arayışı değildir. Köşeleri tutmuş, menfaatperestliklerini ideolojik söylemlerin arkasına gizleyenlerin ülkenin önünü tıkamasına daha fazla göz yummayacağız. Bu tartışmaların son örneklerinden birini meslek örgütleri özellikle barolarla ilgili yapmayı planladığımız reform konusunda yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları, temsilde adalet başta olmak üzere faşizan yönetim yapıları sorunlar yaratıyor. Bizim hukuki düzenlemeyi yapmak yasama olarak meclisin asli görevi. Temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz.
Milletvekili arkadaşlarımız kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. İnşallah bu düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Milletimiz bizden eksikleri tamamlamamızı, yanlışları düzeltmemizi bekliyor. Sorumluluğumuzun vicdanımıza, ülkemize ve milletimize karşı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Attığımız her adımda milletimizin beklentilerini, ilgili tarafların görüşlerini, fayda maliyet analizini göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı hakkındaki görüntüler yargıya taşındı AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gençer Kondal hakkında sosyal medyada dolaşıma sokulan ve yapay zekâ ile üretildiği iddia edilen görüntülerle ilgili adli sürecin devam ettiği, paylaşımların IP adresi Rusya kaynaklı olarak tespit...
Aslı Baykal’dan Ankapark ve Mansur Yavaş’a Sert Çıkış CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, Ankapark üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş’a sert eleştiriler yöneltti.
Yeşilova’da eğitim buluşması Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Eğitim-İş Sendikası Burdur Şubesi ile Yeşilova’dan katılım sağlayan öğretmenlerin Belediye Otel Restaurant’ta düzenlediği toplantıya katılarak eğitim camiasının temsilcileriyle bir araya
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden öğrencilere yangın eğitimi Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve okul personelinde yangın bilinci oluşturmak amacıyla Lokman Hekim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde kapsamlı bir yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.
Antalya’da yaban keçisi avlayanlara rekor ceza: 973 bin TL Antalya’da koruma altındaki yaban keçisini avladıkları belirlenen 2 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yapılan denetimler sonucu Kara Avcılığı Kanunu kapsamında toplam 973 bin 238 TL idari para cezası kesildi.