Kızılayın akademik çalışmaları felaketlere ışık tutuyor


Gündem 21.10.2021 18:00:00 0
Kızılayın akademik çalışmaları felaketlere ışık tutuyor

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Kızılay, 153 yıllık tecrübesiyle insani faaliyetlerinin yanı sıra bilgiye duyulan ihtiyacı karşılamak için de akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) - Kızılay Akademi'nin lansman toplantısı İstanbul Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleşti. Toplantıya Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Kızılay Akademi Başkanı Alpaslan Durmuş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan ve Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Kızılay Akademi'nin önemine vurgu yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine dikkat çekti. Yaşanan doğal afetlerde Kızılay’ın profesyonel ekipleriyle en ön safta mücadele ettiğini hatırlatan Kınık, Kızılay Akademi ekiplerinin yaşanan bu acı tecrübelerle bilimsel çalışmalar yaparak olayların neden ve nasıl yaşandığını, ne gibi müdahale çeşitlerinin uygulanabileceğini bu çalışmalar sonucunda tespit edildiğini belirtti.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık Kızılay’ın kendi bütçesinden Ar-Ge ve inovasyon ve akademik çalışmalar için önemli derecede bütçe kullandığını ve üretilen bilgiyi toplumun tüm kesimleriyle paylaştığını belirtirken bu konuda tüm Türkiye’deki akademi camiasına seslendi. Kınık, “Akademi ve Kızılay bir araya geldiğinde oluşturabileceği daha çerçeveli daha olgun projeler kendi kaynağını da bulacaktır. Biz burayı cazibe alanı haline getirmeye gayret ediyoruz. Bu konuda akademinin desteğine de ihtiyacımız var” dedi.


MHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan 23 Nisan açıklaması MHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan 23 Nisan açıklaması
Başkan Büyükkılıç: “Artık şehirler ve markalar yarışıyor” Başkan Büyükkılıç: “Artık şehirler ve markalar yarışıyor”
Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı
Kayseri'de çocuk başkan “Çanakkale Gezisi” talimatı verdi Kayseri'de çocuk başkan “Çanakkale Gezisi” talimatı verdi
Başkan Arı, iş yeri açılışına katıldı Başkan Arı, iş yeri açılışına katıldı