Kızılayın ilk yardım konvoyu Afganistana ulaştı

Türk Kızılayı, 16 bin Afgan vatandaşının bir aylık gıda ihtiyacını karşılamak üzere Pakistan üzerinden 2 TIR’lık sevkiyat gerçekleştirdi.


Gündem 3.10.2021 17:00:00 0
Kızılayın ilk yardım konvoyu Afganistana ulaştı

ANKARA (İGFA) -  Özellikle binlerce insanın Afganistan’ın Tahhar, Kunduz, Badahşan, Herat, Gazni ve Lagman vilayetlerinden başkent Kabil’e göç etmek durumunda kalması üzerine harekete geçen Türk Kızılay, daha önce Afgan Kızılayı iş birliğiyle gerçekleştirdiği iki gıda yardımı sevkiyatının ardından bu kez de Pakistan üzerinden bir insani yardım konvoyu gönderdi.

Türk Kızılay koordinesinde Pakistan ve Afgan Kızılayı iş birlikleriyle hazırlanan ve Torkham Sınır Kapısından gerçekleştirilen 2 TIR’dan oluşan yaklaşık 33 tonluk gıda sevkiyatı ile 16 bin civarında ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

Afganistan’daki insani yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, şu an ülkede yaklaşık 18-18.5 milyon insan yardıma muhtaç olduğuna dikkati çekerek, "2018’den bu yana delegasyonumuz orada faaliyet gösteriyor. 5 kişilik bir personelimiz var. Merkez ofisimiz Kabil’de. Şu an herhangi bir sorun olmaksızın iş birliği halinde insani yardımlarımızı Afganistan’ın her noktasına ulaştırabiliyoruz. Gıdalar Pakistan’dan temin ediliyor. Türkiye’den gönderilmesi konusunda da şu anda bir çalışma var. Hangi kanaldan uygun şartlarda yardım malzemesi bulursak göndereceğiz" diye konuştu.

Akdeniz ve Ege’de sazangillere av yasağı başladı Sazangillerin üreme dönemini korumak için Akdeniz ve Ege’de 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında av yasağı uygulanacak. Türkiye’nin diğer bölgelerinde ise yasak tarihleri bölgeye göre değişiyor.
“Ahmet Söker: Teravih namazında omuz omuza, sohbette gönülden” Ak Parti Antalya Serik İlçe Teşkilatı, “Mahallede Teravih, Gönüllerde Muhabbet” projesi kapsamında Aşağıkocayatak Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. İlçe Başkanı Ahmet Söker, hem teravih namazı kılındığını hem de Ramazan’ın b
Antalya Gazeteciler cemiyeti’nden gazetecilere ingilizce sertifikası Antalya Gazeteciler Cemiyeti, TED Okulları iş birliğiyle düzenlenen “Gazetecilere Yönelik İngilizce Dil Eğitimi Programı” sertifika törenini gerçekleştirdi. Başkan İdris Taş, eğitmenler ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kepez’de Ramazan buluşması: Mahalle Halkı aynı sofrada Mesut Kocagöz, Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesi sakinleriyle iftar sofrasında buluşarak Ramazan’ın bereketini vatandaşlarla paylaştı.
Antalya’da 10 çocuk yeni ailesine kavuştu Antalya’da Sevgi Evleri’nde kalan ve uyum süreçlerini tamamlayan 10 çocuk, düzenlenen programla koruyucu ailelerinin yanına yerleştirildi. Yıllardır çocuk sahibi olmayı bekleyen aileler ise yeni evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu