Gündem

Gündem Haberleri

KKTCde turizmciler ayaklandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde turizm emekçileri turizm için etkin adımların atılması talebiyle önce Meclise, ardından da Başbakanlık önüne yürüyerek eylem yaptı.


Gündem 15.03.2021 19:30:00 0
KKTCde turizmciler ayaklandı!

Hakan YILDIRIM (KKTC ajans392.com)

Turizm emekçilerinin adresi bu kez Lefkoşa oldu. Geçtiğimiz hafta Girne’de eylem yapan Emekçiler Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak Başbakanlık önüne yürüdü. Başbakanlık önünde okunan basın bildirisinden sonra eylem sona erdi.
İkinci eyleme hazırlanan turizm emekçileri, pandemi nedeniyle son bir yıldır zor durumda olduklarını ifade etti. Emekçiler, tamamen tükenen turizm sektörü için etkin adımlar atılmasını istedi.  Parti liderlerine sunulan talepleri sıralayan turizm emekçileri, sektörün aşılama programının ivedi olarak yapılması ve sektör çalışanlarının bir an önce aşılanması gerektiğini kaydederek, yılın ilk üç ayı için tüm turizm çalışanlarına maaş desteği verilmesini istedi. Bilim Kurulunun koyacağı kurallar çerçevesinde 3 günlük charter uçuşlarla karantinasız girişlere izin verilerek yıl sonuna kadar devam etmesinin sağlanmasını isteyen turizmciler, en geç Mayıs ayına kadar, aşılarını tamamlamış olan kişilerin ülkeye karantinasız girişlerine olanak sağlayacak şekilde tarifeli uçuşların başlamasını talep etti.




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında