KO-MEK’ten zabıtaya ilk yardım eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) “ilk yardım” eğitimini bu kez Kandıra Belediyesi Zabıta ekiplerine verdi.


Gündem 12.04.2021 10:30:00 0
KO-MEK’ten zabıtaya ilk yardım eğitimi

KOCAELİ (İGFA) - Kandıra KO-MEK Kurs Merkezinde verilen eğitimler yaşanılabilecek olası kazalar ve üzücü olayların önüne geçilmesi adına hayati önem taşıdı. KO-MEK Usta Öğreticileri tarafından verilen eğitimde, olay anında ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. Yaralanmalı kazalar, olası boğulmalı olaylar ve yanık vakalarında ilk yardım konuları teorik ve pratik olarak kursiyerlere aktarıldı. 

YERİNDE VE ZAMANINDA MÜDAHALE

Eğitimde bebek, çocuk ve yetişkinler için ayrı ayrı müdahale şekilleri anlatılırken, yerinde ve zamanında müdahalenin önemine değinen eğitimciler, ekipleri müdahale anında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Teorik ve pratik eğitimde ilk olarak ilk yardımın tanımı yapıldı. İlk yardımın doğru uygulanmasının önem taşıdığı vurgulanan eğitimde, acil tedavi ve ilk yardımın farkı anlatıldı.   

UYGULAMALI KALP MASAJI

Pratik eğitim kapsamında ayrıca zabıta ekiplerine, KO-MEK Usta Öğreticisi tarafından cansız manken üzerinde ilk yardım uygulaması yapıldı. Uygulamada, verilen eğitim çerçevesinde cansız mankene kalp mesajı ve yaralarına müdahale yöntemleri aktarıldı. 


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu