Kocaeli Büyükşehir, çiftçiye tohum desteğine başladı


Gündem 26.10.2021 18:00:00 0
Kocaeli Büyükşehir, çiftçiye tohum desteğine başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 bin üreticiye yüzde 50 hibeli 6 bin ton kompoze gübre ve 3 bin çiftçiye 1278 ton tohum düzenlenen törenle teslim edilmeye başlandı.

KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla çiftçiye 38,5 milyon TL değerinde gübre ve tohum desteği sağlandı.

Kocaeli ekonomisine 156 milyon TL katkı sağlaması hedeflenen gübre ve tohumlar, düzenlenen törenle çiftçilere dağıtılmaya başlandı. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Kaynaklarımız vatandaşımıza hizmet etmek için var. Vatandaşın önceliği neyse, biz de onu yaparız. Şu anda mali durumumuz oldukça güçlü. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve çiftçilerin kalkınması için hayata geçirdiğimiz bu projeleri, ancak güçlü bir belediye yönetimiyle yapmak mümkündür" dedi.

Başkan Büyükakın, çiftçilere geçen ilkbaharda tohum, yazın da mazot verdiklerini, şimdi sıranın gübreye geldiğini belirterek, "Kocaeli genelinde 13 bin çiftçimizin her birine 3 ay boyunca 50 litre olmak üzere 150 litre, toplam 15 milyon TL tutarında 2.5 milyon litre mazot verdik. Önümüzdeki baharda gerek olursa yine veririz. Şimdi de bugün burada 11 bin çiftçimize yüzde 50 hibeli 6 bin ton kompoze gübre ve 3 bin çiftçiye 1.278 ton tohum desteği veriyoruz. Gübre 30 milyon TL ve tohum 8,5 milyon TL olmak üzere toplamda 38,5 milyon TL tutarındaki desteğin, bir üretim sezonu sonunda tarım ve hayvancılığa katkısının 155 milyon 827 bin 500 TL olmasını hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular