Kocaeli’de 12. sınıf öğrencilerine başarı semineri


Gündem 17.06.2021 10:00:00 0
Kocaeli’de 12. sınıf öğrencilerine başarı semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girecek 12. sınıf öğrencilerini eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan ile buluşturdu.

KOCAELİ (İGFA) - Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir etkinlik düzenledi. Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “YKS öncesi taktikler” adlı söyleşide, eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, öğrencilere çeşitli bilgiler aktardı. Söyleşi, pandemi kuralları nedeniyle sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen buluşmada Aslanhan, “Başarı inanmaktan geçer. Sınav stratejini belirleyin ve kendinize inanın” dedi. Başarılı olmak için her öğrencinin bir hedefi olması gerektiğini ifade eden Yazar Aslanhan, “İnsan önce şunu öğrenmeli. Beyin tarafından yönetilen bir insan değil, beynini yöneten bir insan olmalıyız. Her daim bir hedefiniz olmalı. Bu hedef doğrultusunda çalışmalısınız. Başarıya giden yol 2 hedeften geçer. Bunun birincisi inanmaktır. İkincisi ise inandığınız, kendinize koyduğunuz hedefe ulaşmak için ödenecek bedeldir” dedi.

Söyleşinin sonunda eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan’a teşekkür çiçeği takdim edildi. Aslanhan da kendisini gençlerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Aslanhan daha sonra “Hedef ve Hayallerin için Başarıya Gülümse” isimli kitabını gençler için imzaladı.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı