Kocaeli’de çevre felaketinin önüne geçti


Gündem 2.06.2021 13:00:00 0
Kocaeli’de çevre felaketinin önüne geçti

Gün içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ihbarın ardından harekete geçen ekipler büyük bir çevre olayının önüne geçti. İzmit Körfezine kırmızı renkli atık su maddenin attığını belirleyen ekipler olaya müdahale ederek bariyer sistemi kurdu.

KOCAELİ (İGFA)- Başiskele ilçesi Kilez Deresi’nden İzmit Körfezine kırmızı renkte bir maddenin aktığı ihbarı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. İhbarın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ihbar gelen bölgeye geçti. Çevre Koruma ve kontrol Dairesi Başkanlığı Deniz Kıyı Şube Müdürlüğü ekipleri Başyiğit Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir firmanın yağmur suyu hattından dereye deşarj yaptığını belirledi.

BARİYER SİSTEMİYLE MÜDAHALE

Olayın ardından Deniz kıyı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kırmızı renkli atık su kirliliğine müdahale edildi. Kilez Deresi’ne sosis bariyer sistemi kuruldu. Kurulan sistemle kirliliğin İzmit Körfezi’ne akması engellendi. Olay daha sonra Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirildi. Olay yerine gelen Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri firmaya cezai işlem uyguladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı