Kocaeli’de çiçek açan ıhlamurlarda hasat zamanı


Gündem 8.07.2021 11:30:00 0
Kocaeli’de çiçek açan ıhlamurlarda hasat zamanı

Kocaeli’nin 12 ilçesine dikilen 100 bini aşkın ıhlamur ağacı kente katma değer sağlarken eşsiz kokusu kent sakinlerini mest ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - Çiçek açmaya başlayan ıhlamurlar hasat edilmeye başladı. Kilosu 500 TL’ye kadar çıkan ve insan sağlığına sayısız faydası olan ıhlamuru Kocaeliler ise ücretsiz bir şekilde dalından topluyor.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanına dikilen ıhlamur ağaçları kente eşsiz bir güzellik katarken kokusuyla da vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.

ENFES KOKUSU KENTİ SARIYOR

Büyükşehir tarafından Kocaeli’nin 12 ilçesine dikilen 100 bini aşkın ıhlamur ağacı kente katma değer sağlıyor. Kocaelililer kentte enfes ıhlamur kokusu ile yürüyüş yapma zevkini yaşarken ağaçlara zarar vermeden ıhlamur toplayarak kışa hazırlık yapma imkanı da buluyor.

100 BİN IHLAMUR AĞACI

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde birçok farklı türde ağaç toprakla buluştu. Yeşil alan miktarı olarak Türkiye’nin en önemli illerinden biri haline gelen Kocaeli’de, 2021 yılı itibari ile 100 bini aşkın adette ıhlamur ağacı dikildi. Büyüyen ıhlamur ağaçları kentin havasını değiştirdi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı