Kocaeli’de lise öğrencileri boya üretimine başladı


Gündem 7.07.2021 08:30:00 0
Kocaeli’de lise öğrencileri boya üretimine başladı

Kocaelide özellikle pandemi sürecinde fabrika gibi çalışarak dezenfektan, kolonya ve temizlik malzemeleri üreten Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şimdi de boya üretimine başladı. “Zümrüt Boya” adıyla toptan ya da perakende olarak firmalara, kurumlara ve vatandaşlara satılmaya başlandı.

KOCAELİ (İGFA) - Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri; üretimini gerçekleştirdikleri Alkol Bazlı El Solüsyonu, Yüzey Dezenfektanı, Kolonya, Sıvı Sabun, Bulaşık Deterjanı, Cam Temizleyici, Kireç Sökücü, Yağ Çözücü, Tuz Ruhu, Genel Yüzey Temizleyici, Hijyenik Ortam Solüsyonu, Hijyen Paspası,  Yüzey Dezenfektanı, Çamaşır Suyu, Kıvamlı Çamaşır Suyu gibi bir çok ürünü Hereke Kimya’ markası altında üreterek okulun adının tüm yurda duyurulmasını sağladıktan sonra şimdi de “Zümrüt Boya” markası ile boya üretimi gerçekleştirerek çok büyük bir yeniliğe daha imza attı.

Boya üretim imalathanesi kurarak faaliyete geçiren okul, “Zümrüt Boya” markası ile Plastik İç Cephe Boyası, Silikonlu İç Cephe Boyası, Dış Cephe Boyası ve Tavan Boyası  üretimine başladı.

KENTİMİZİN GURURU OLDU

Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan Erdem, Kimya Teknolojisi Alan Şefi Muzaffer Oğuz ve Alan Öğretmeni Abdurrahman Kurtoğlu’nu makamında kabul eden Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Kocaeli genelinde tek, Türkiye genelinde de boya üretimi gerçekleştiren çok az sayıdaki okullarımızın arasına katılan okulun başta idareci ve öğretemenleri olmak üzere öğrencileri tebrik etti.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı