Kocaeli’de rotalar doğaya ayarlanacak


Gündem 1.07.2021 11:30:00 0
Kocaeli’de rotalar doğaya ayarlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğa Sporları ve Doğal Yaşam Festivali-2021 ile ‘’yaza merhaba’’ diyor.

KOCAELİ (İGFA)- Büyükşehir’in ‘’yılın 365 günü heyecan ve aktivite’’ vizyonuyla Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen festival, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kartepe Uzuntarla’da yer alan Sapanca Gölü kenarındaki Seka Kamp Alanında yapılacak.

Yaklaşık 30 dönüm araziye sahip alanda, COVID-19’a karşı tüm tedbirlerin alınarak yapılacak festivalde oluşturulacak çadır alanlarında kamu kurumları, ilçe belediyeleri ve Doğa Spor Kulüpleri de organizasyona destek verecek. Bu alanda kurulacak stantlarda doğa sporları branşları tanıtılacak, outdoor alanında kullanılan malzemeler sergilenecek ve sosyal sorumluluk projeleri tanıtılacak. Gelen misafirlere ‘’rotanı doğaya ayarla’’ sloganıyla Kocaeli’nin doğal güzellikleri de anlatılacak.

Kocaeli Doğa Sporları Festivali öncesinde mini bir konser ve tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Büyükşehir Ana Hizmet Binası arkasında bulunan yeşil alanda düzenlenen konsere gençler büyük ilgi gösterdi. Yeşille mavinin buluştuğu İzmit sahilinde verilen mini konser, güzel havanın tadını çıkaran gençlere keyifli saatler yaşattı. Kocaeli’nin sevilen gruplarından Murat Bizel ve Fatih Abanoz tarafından gerçekleştirilen konserde şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

FESTİVAL KORTEJİ DÜZENLENECEK

Festival öncesinde düzenlenecek gösteri ve etkinlikler programın tanıtılmasına yardımcı olacak. Buna göre Rotasız Baran ve Hello People, 1 Temmuz Perşembe günü Ormanya’da ve Başiskele sahilinde söyleşi düzenleyecek. Aynı gün İzmit Körfezi’nin İzmit ile Başiskele sahili arasında paramotor gösterisiyle doğaseverler festivale davet edilecek. 2 Temmuz Cuma günü ise yine Rotasız Baran ile Hello People’nin söyleşileri bu kez Sekapark ile İzmit Kent Meydanı’nda yapılacak. Festival korteji ise 2 Temmuz Cuma akşamı saat 19.00’da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndan başlayacak.   


İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması
CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi
Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu