Kocaeli’de Yaz Neşesi Karamürsel’den başladı


Gündem 5.07.2021 09:00:00 0
Kocaeli’de Yaz Neşesi Karamürsel’den başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında kentin 12 ilçesinde organize ettiği Kocaeli’de Yaz Neşesi, Karamürsel ilçesinden başladı. Kordon Sahilinde başlayan etkinlikler, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümüne anlam kattı.

KOCAELİ (İGFA) - Yaz Neşesi etkinliklerinin ilk adresi Karamürsel Sahil Kordon oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan şube müdürlükleri kendi çalışma alanlarıyla ile ilgili alanlarda atölye çalışmaları düzenledi. Pandemi dönemindeki kısıtlamalarla zor günler geçiren vatandaşlar Büyükşehir etkinlikleriyle adeta nefes aldı. Alandaki etkinliklerden en fazla çocuklar mutlu oldu. Çocuklar burada düzenlenen sokak oyunları ile oynarken, pandomim ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra, palyaço ve jonglerle eğlenceli bir gün geçirdi.

STANTLARDA BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARI

“Kocaeli’de Yaz Neşesi, Sen de Gel” adı altında düzenlenen etkinliklerde, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Müzeler, Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü KO-MEK, Şehir Tiyatroları, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları ve Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüklerinin atölyelerinden oluşan stantlar kuruldu.

YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin “Kocaeli’nde Yaz Neşesi Sen de Gel” sloganıyla düzenlediği etkinlikler, yaz ayları boyunca kentin park, bahçe, sahil şeridi ve açık alanlarında devam edecek. Etkinliklerde Kocaelili yerel sanatçılar da vatandaşlocaeli Bilim Merkezi Kocaeli Yaz etkinliklerinde Robotik Sergi standı, Slime Atölyesi ve Bilim Şov ile yerini aldı. 7 den 70 e herkesin ilgisini çeken Robotik sergisinde 3 Boyutlu yazıcı ve objeler, İnsansı Robotlar ve bilim merkezinde tasarlanan Robotik sistemler yer alırken, tüm çocukların gözdesi olan Slime Atölyesi büyük ilgi gördü. Bernolli, Likopodyum, Buhar, Sıvı Azot ve Köpük deneylerinin gerçekleştirildiği Bilim şov ise etkinliğe katılanlardan büyük beğeni topladı.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...