Kocaeli Gebze’de dayanışmanın zaferi


Gündem 13.07.2021 15:30:00 0
Kocaeli Gebze’de dayanışmanın zaferi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Nedex fabrikasındaki grev, kazanımla sonuçlandı.

Ufuk BAĞAN (Hür Kocaeli) - Nedex patronu ve sendika arasında Petrol İş Genel Merkezi’nde, iki yıllık sözleşme imzalandı. Sözleşmenin 2 yıllık imzalandığını ifade eden işçiler, “3,5 ikramiye hakkımız 4 ikramiye oldu. Bu yılın asgari ücreti üzerinden 1150 TL brüt zam aldık. 4 talebimiz vardı hepsi karşılandı” dedi.

"BİRLİK OLDUK KAZANDIK"

Toplam olarak yüzde 37,5 zam alındığını ifade eden işçiler, “Elbette biz grevle sadece ekonomik hakları kazanmadık. En önemlisi birlik olduğumuzda kazandığımızı yeniden gördük. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Şimdi birliğimizin devam ettirme zamanı” diye konuştu. Petrol İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir’in açıklamasının ardından 8 vardiyası işbaşı yaptı.

"SIRA DİĞER İŞÇİLERDE"

Sendikanın açıklaması sırasında işçilerle birlikte olan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da "Pandemi koşullarında sürdürüldü Nedex grevi. Nedex işçileri 26 gündür kendi birliğini koruyarak bir kazanımla işbaşı yapmaları son derece kıymetli. Bu grev kazanımla sonuçlanana kadar yanınızda olacağız demiştik, tam da o nedenle buradayız. Nedex işçileri kazandı, sıra diğer işçilerde" dedi.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba