Kocaeli güneşin sınırsız enerjisinden yararlanıyor

Kocaeli’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan ve abonelerine sağladığı modern ve sağlıklı altyapı ile işletmecilik hizmetleri sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, enerji ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak için güneşin sını


Gündem 30.04.2021 10:30:00 0
Kocaeli güneşin sınırsız enerjisinden yararlanıyor
KOCAELİ (İGFA)- Güneş enerjisi, iklim şartlarının elverişli ve sürdürülebilir özellikte olmasından dolayı ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. İSU Genel Müdürlüğü, abonelerin sağlıklı hizmetler yürütmek için 23 adet atık su arıtma, 13 adet içme suyu arıtma tesisi, onlarca içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu terfi merkezi ile hizmet veriyor. Bu tesislerin rantabl çalıştırılmaları sonucu 2020 yılında, 126,5 milyon lira enerji gideri oldu.

İSU, enerji giderlerinin bir kısmını karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak için yatırımlar gerçekleştirdi. Güneş enerjisinde yararlanmak için 4 adet enerji santrali, baraj ve isale hatlarından yararlanmak için 6 adet hidroelektrik santrali ve atık su arıtma çamurlarından yararlanmak için de 2 adet biyokütle enerji santralı kurarak enerji elde ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve işletmeye alınan enerji santralleri ile 2020 yılında 10,25 milyon lira enerji geliri elde etti ve enerji giderlerinin yüzde 12,01’i karşılamış oldu. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası